Gábor Dénes Főiskolán gazdálkodás-menedzsment szakon távoktatás? (Igen, tudom az iskola főnevét, de csak a diploma kell, pont ezért kérdezem)
Valakinek tapasztalat róla? Többéves munkatapasztalatom van, csak anno nem tudtam anyagi okokból egyetemre menni, most meg a továbblépéshez kellene a papír.
Minél könnyebben, kevesebb ráfordítással szeretnék egyet szerezni, ha jól értettem régebben eza hír járta a GDF-ről, de ez most is így van?
Gazdálkodási és menedzsment*
Levelező nem lenne elég egy kicsit színvonalasabb egyetemen?
Ha ebben dolgozól, akkor biztos, nem lenne olyan nehéz...
Különben magyar munkáltatóknál, vagy ahol magyarok a HR-es dolgozók, ebből az iskolából a diploma inkább hátrány mint előny. Nem viccelek.
Külföldre viszont esetleg jó lehet, mert világviszonylatban egy Corvinus is ugyanannyira noname.
Köszönöm a válaszod!
Két éve dolgozom itt Magyarországon és fel is ajánlották, hogy fennebb lépjek, mert tényleg meg van hozzá a tapasztalat, csak sajnos feltétel a felsőfokú végzettség.
Család és munka mellett szerettem volna egy tényleg könnyű távoktatást.
Külföld már nem hiszem, hogy a mi esetünkben szóbajön, mert páromnak is és nekem is jó kis helyünk van itt, majd a gyerekeket küldjük külföldre.
Nem szeretném, hogy elkezdjek valahol valamit és kiderül, hogy vagy nem megy olyan egyszerűen, vagy nem tudok elég időt/energiát belefektetni s elbukjuk a befizetett összegeket, ezért kérem itt a véleményeket.
Hát poziciótól is függ...
Valahol tényleg mind1teljesen, csak legyen meg a diploma oszt' kész.
Ilyen esetben akkor jó lehet a GBF-es diploma, de akár egy totál más szak is, ha van esetleg ami nagyon könnyen megy.
Az én egyik főnökömnek pl. történelemből van diplomája.
Gazdasági szakokból amúgy könnyebb a turizmus-vendéglátás, meg az emberi erőforrások.
Másik főnökömnek pl. előbbi van.
Viszont ha ez a munka mégsem jön össze, akkor ezek már kevésbé értékesek mint a gazdálkodási és menedzsment.
De ezek amúgy nem a legnehezebb szakok eleve...
Esetleg csúszól, de ha tényleg tanulsz, akkor bármelyik egyetemen el tudod végezni.
És nem kell halálra sem tanulnod magad azért.
Ami a GM-el nagyjából egyenértékű diplomát ad, de a kevesebb matek miatt valamivel még könnyebb az a KM (kereskedelem és marketing)...
De egyik sem egy alkalmazott közgazdaságtan, vagy gazdaságinformatikus nehézségű.
A pénzügyi problémát nem teljesen értem. Ha nem jártál még egyetemre, akkor van 12 államilag támogatott féléved, ha megvan az államis ponthatár.
Ha nincs, akkor emiatt érdemes 1, vagy max 2 tárgyból újra érettségizni emelten, és akkor már is meglesz, duplázással.
Nekem amúgy közigazgatás-szervező diplomám van.
Most elég alacsony pozicióban dolgozok egy cégnél, logisztikai osztályon, de így is többet keresek mint ha az önkormányzatban lennék.
Elvileg nekem is megvan a lehetőségem feljebb jutni, amikor a kisfőnök (történelem diplomás) jövőre, vagy max azután elmegy, elvileg én következem... Szóval elég hozzá az is, hogy angolul szerepel a "manager" szó diplomámban. :D
De nem tudom, hogy esetleg mennyire csak hitegetnek.
Én jövőre vagy jogot, vagy pszichológiát tervezek elkezdeni levelezőn, de elsősorban azért mert érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!