Gazdálkodás és menedzsment vagy Pénzügy és számvitel?
Az első évet pénzügy és számvitelen letudtam, könnyen átmentem számvitelből és jó jeggyel, szerencsére minden tantárgyam sikerült bár vért izzadtam vele :D
Szeretem a számvitelt legalább is amit eddig vettünk belőle de megijesztettek,hogy ez még csak bemelegítés volt most jönnek a buktató tantárgyak /matekból azokon átmentem/ és elbizonytalanodtam,hogy vajon tényleg valóban nekem való-e ez a szak, annak ellenére,hogy elsőre átmentem és nem okozott eddig nehézséget a megértése. Szóval most dilemmában vagyok,hogy mit is kéne tennem..
A legnagyobb buktató tárgyakon túl vagy többnyire. Még a 3. félév szokott húzósabb lenni gazdasági alapképzéseken, onnantól kezdve valamivel egyszerűbb lesz. A legnehezebb alapozó tárgyakat ugyanúgy végigszenvedi mindkét szak, a szaktárgyak pedig már nem olyan vészesek. PSZ-es szaktárgyakat általában nehezebbnek tartják, de az butaság, hogy most jönnének a buktató tárgyak. Ha eddig vetted az akadályokat most sem lesz problémád.
Szóval ha egyébként tetszik amit tanulj semmiképp se válts, mert a PSZ-es diploma azért értékesebb, mint a GM-es, több lehetőséged lesz vele.
Nézzük meg a statisztikákat:
Gazdmen - [link]
Psz - [link]
Tehát túl nagy különbség nincs, de azért egy pénzügyes-számviteles mesterrel több lehetőséged lenne, mint egy menedzsmentessel. Szerintem ne bonyolítsd a helyzeted, csináld végig a psz-t, már csak a 3. félévet kell túlélned, azon belül is a statisztika 2-t, utána már lényegesen könnyebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!