Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia szakon mit tanultok?

Biológia szakon mit tanultok?

Figyelt kérdés

Boncoltok állatokat?

Sok kémiát tanultok?

Hanyasok voltatok gimnáziumban kémiából és biológiából?

Miből érettségiztetek, és hanyasra?

Mit válsztottatok a biológia szakon belül?

Mi lehetek, ha biológia szakra jelentkezek?

17/L

2010. jún. 22. 13:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

:)

Igen, boncolunk állatokat, sőt embert is láttunk boncolva.

Kémia nálunk rengeteg, gimiben 5-ös voltam mind kémiából, mind bioszból.

Bioszból emelt szintűztem.

Molekuláris biológiát tanulok.

De lehetsz ökológus, biotechnológus, stb. stb, most már van a biológia alapképzés, MSC-n meg rengeteg lehetőség van. Van amivel el tudsz majd helyezkedni, van ami csak papírt ad úgymond (pl. ökológus, vagy biológia tanár). Dolgozhatsz vele laborban, kutathatsz, taníthatsz stb. stb :)

2010. jún. 22. 13:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én detto ugyanez.
2010. jún. 22. 13:18
 3/7 A kérdező kommentje:

Én is a molekuláris biológiára gondoltam, olvasgattam utána, de ott pontosan mivel foglalkoztok?

Én sajnos kémiából csak négyes vagyok, biológiából ötös. Ez nagy baj? :S

2010. jún. 22. 13:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj! Lényeg, hogy felvegyenek. Én még osztatlan képzésben vagyok, úgy tudom, ez a szak már más néven fut, az orvosin (miénk, még TTK). Illetve az ELTÉ-n van, de ott biológia alap, és ennek a szakiránya a molbi. Én alapból molbin kezdtem Debrecenben.

Főbb tárgyak: sejtbiológia, sejbiokémia, mikrobiológia, állatanatómia, növényes hülyeségek, humángenetika, hisztológia stb. stb, hirtelen ezek jutottak eszembe. Piacképes, erős diploma, hajrá!!

2010. jún. 22. 13:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Én is debreceni vagyok! :)
2010. jún. 22. 13:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
biosz szakos ismerőseim azt mondták, hogy bizonyos témakörökben sokat kellett terepgyakokra menni, boncoltak állatokat, növényi metszeteket mikroszkópoztak. van, akinek nagyon tetszett, de olyan is, aki gagyinak találta és inkább gyógyszerészetre átjelentkezett. a kémia 4es elég, nem olyan magas a pont, teljesíthető. az, hogy mire használhatod, a szakosodástól függ. sok sikert hozzá:)
2010. jún. 22. 13:32
 7/7 anonim ***** válasza:
A növény mikroszkópozás, meg a boncolás helyes menetének elsajátítása elsős tananyag, azt elhiszem, hogy gagyinak találták :) Nem hinném, hogy könnyebb, mint a gyógyszerészeti. Idén ez a szak már az orvosin indult.
2010. jún. 22. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!