Ha az érettségim nem úgy sikerült, ahogy szerettem vna, hogyan tovább? továbbiak lent
Bejelöltem pár főiskolát, de csak államilag támogatottat.
Nem úgy alakultak ahogy szerettem vna, és ha most elmegyek mondjuk az adott főiskolához tartozó okj-s képzésre, és elvégzem,de úgy sem elég a pont, ak azaz okj-s képzés önmagában ugyanolyan mint egy rendes különálló okj képzés?
És ha az érettségi nem úgy sült el ,a későbbiekben mivel lehet javítani,h felvegyenek államira?
Több lehetőséged is van, nekünk nem részletezték, de talán augusztusban van a pótfelvételi, ahol talán csak 1 szakot jelölhetsz be, érdemes olyat és oda, ahova biztosan fölvesznek.
Másik lehetőség a már említett OKJ, sok helyen beszámítják és nem kell adott tárgyat tanulni (úgy hallottam), esetleg sokkal könnyebb lesz és +30 pontot is jelent a továbbtanulásnál.
Esetleg ha nem sikerülne a felvételi és OKJ-re kerülsz, akkor amellett tudsz javító, esetleg szintemelő érettségit tenni 2010. október-november és 2011. május-június időszakában.
Köszönöm a válaszokat!
Hát én is az OKJ felé hajlok, h év se essen ki meg a plusz pont miatt.
Meg ugye a nyelvvizsga is rengeteget számít főiskolára,de mivan ha abbol is megvan a 3as érettségi de szinte egy alap angol ha megvan.
És szeretném ha legalább ez az egy nyelv meglenne, akkor hogyan tovább?
Gyűjtsek egy nyelviskolára, azzal tuti meglesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!