Lehetséges 2 nap alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Tudom, nagyon unjátok már az érettségivel kapcsolatos kérdéseket, de szeretném a segítségetek kérni.

Szóval szerdán, és csütörtökön lesznek a szóbeli érettségik nálunk, és hát 20-20-20-20 tételem van, amikből tudok összesen 15-öt nagyjából. Sajnos nem tudtam szinte semmit sem megtanulni, és nem az idő hiány miatt, meg amúgy sem most kezdtem volna a tanulást, de ez sajnos így alakult különböző okok miatt.

Emelt szintű érettségit tettem, és az reményeim szerint jól sikerült, nem féltem tőle (( pedig azt nehezebbnek szokták mondani )) bezzeg a közép szinttől be vagyok pánikolva.

Kérdésem a következő:

Hogy próbáljam memorizálni a maradék tételt amiket át tudok venni ezalatt a kicsi idő alatt?

Milyen módszert tudnátok ajánlani?

(( jegyzetelni már nincsen idő sajnos ))

Köszönöm szépen előre is a válaszokat !

2010. jún. 20. 22:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Talán még annyit tudok tanácsolni (előző kommentelő vagyok), hogy oszd be valahogy az időd, készíts órarendet és ne tanulj nagyon sokat egyszerre... Inkább dőlj le fél órára és úgy jobban fog az agyad, menj ki az udvarra/kertbe, szellőztesd ki a fejezd, mozogj kicsit, hallgass zenét, frissítsd fel magad... Szerintem energiaitalt nem célszerű inni... :D De nem lehetetlen... ne állj neki tételt tanulni, ha már késő, inkább mindenbe nézz bele és ne úgy állj hozzá, hogy póttétel lesz, mert akkor a tanárok meglátják és erre mennek ki! Sok sikert mégegyszer! :D
2010. jún. 22. 18:09
 12/19 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott még az, hogy ugye ne blokkolj le soha, ha magyarból olyat húzol, ami a szöveggyűjteményben van, akkor ott nézd meg mettől meddig élt a költő például, ezt se kell beseggelned, vagy pedig ha könyv van, némelyikben van rövid önéletrajz és kiragadhatsz 1-2 dolgot, de a 30 perces felkészülési időt ritkán léphetik túl a diákok, szóval figyelj, mert a nyelvtan is ott van! Nyelvtanból nem szigorúak, főleg ha más szakos elnök van (info, matek), de ha magyar szakos, lehet belekérdez... :(

Töriből pedig arra figyelj, hogy ott a térkép és a szemelvény... Adnak ábrákat, képeket, fotókat, diagramokat, forrásrészletet, fogalommagyarázatot, amit be kell építened és ott a Középiskolai történelmi atlasz amiben név, hely, idő benne van! :) Így nem vészes, de gondolom nem a 100%-ra hajtassz

2010. jún. 22. 18:14
 13/19 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a biztatást:$

meglátjuk mi lesz... most már csak a szerencsémben bízhatok.:((( remélem azért meglesz... bár azt mondják (( igaz senkit sem akarok leminősíteni )) , hogy a hülyéknek is megvan az érettségije. :)))

2010. jún. 22. 21:11
 14/19 anonim ***** válasza:
Na, hogy sikerült? :D
2010. jún. 28. 14:11
 15/19 A kérdező kommentje:

őőő...:D

Magyar, Német 4-4 :D:D:D (( örültem nagyon ))

Történelem 3-as lett, 9 pont kellett volna, hogy 4-es legyen. :(((

Matematika 2-es lett, az osztályban mindenkinek kettes lett szinte + lett bukás is, olyan jól megtanította velünk a matektanár... (( 2,1-es lett az osztály érettségi matek átlaga :D ))

EMELT Vendéglátó-Idegenforgalami alapismeretek 5-ös.:D (( erre vagyok a legbüszkébb.:D ))

2010. jún. 28. 15:33
 16/19 anonim ***** válasza:

Az emeltre büszke is lehetsz, gratulálok! :)

Esetleg ha nem vennének fel majd raksz javító érettségit, de tényleg sok múlik a tanáron...

Ne pusztán a jegyet nézd, hanem a %-ot is, van különbség a 95%-os ötös középszint és a 80% közt... ugyanúgy a mateknál is, a 20% is kettes meg a 39% is... :)

2010. jún. 28. 21:23
 17/19 anonim ***** válasza:

Irod:72%

Matek:28%

Töri 74%

Angol:70%

Info:43%

A betűundoros voltam :D

2010. jún. 30. 10:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem jó eredmény ahhoz képest, hogy a végén fogtál hozzá... :D
2010. jún. 30. 10:38
 19/19 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm.:)))

ha nem vennének fel, akkor megyek OKJ-re, és leszek vagy vendéglátó, vagy idegenforgalmi szakmenedzser és akkor ismét megpróbálom, már pluszpontokkal.:))

Meg szeretnék nyelvvizsgát is, szóval vannak itt tervek az én fejemben is, csak most nem látom addig a végét, míg nem tudom meg, hogy most felvettek-e vagy sem.:))) (( de szerintem ezzel sem én vagyok csak egyedül.:))) ))

2010. júl. 1. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!