Lehetséges 2 nap alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Tudom, nagyon unjátok már az érettségivel kapcsolatos kérdéseket, de szeretném a segítségetek kérni.

Szóval szerdán, és csütörtökön lesznek a szóbeli érettségik nálunk, és hát 20-20-20-20 tételem van, amikből tudok összesen 15-öt nagyjából. Sajnos nem tudtam szinte semmit sem megtanulni, és nem az idő hiány miatt, meg amúgy sem most kezdtem volna a tanulást, de ez sajnos így alakult különböző okok miatt.

Emelt szintű érettségit tettem, és az reményeim szerint jól sikerült, nem féltem tőle (( pedig azt nehezebbnek szokták mondani )) bezzeg a közép szinttől be vagyok pánikolva.

Kérdésem a következő:

Hogy próbáljam memorizálni a maradék tételt amiket át tudok venni ezalatt a kicsi idő alatt?

Milyen módszert tudnátok ajánlani?

(( jegyzetelni már nincsen idő sajnos ))

Köszönöm szépen előre is a válaszokat !

2010. jún. 20. 22:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
legyen egy általános képed mindről, tudd, h miben mire akarsz kitérni. olvasgasd őket.
2010. jún. 20. 22:09
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ki vannak dolgozva? Ha igen, akkor egyszer olvasd el a fontos részeket emeld ki és azokat utána még egyszer. Ha nincs akkor passz.
2010. jún. 20. 22:13
 3/19 A kérdező kommentje:

ki van mind dolgozva igen...:)))

szerintem most megyek aludni, és holnap hajnalban nekiülök és olvasgatom őket.

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM a kedvességeteket, és azt, hogy nem oltottatok le. :)))

2010. jún. 20. 22:16
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
lesznek források minden tárgyból, ha józan paraszti ésszel gondolkozol, egy kis fogalmad van a témáról, akkor fog menni.
2010. jún. 20. 22:17
 5/19 anonim ***** válasza:

Én is így jártam.Nem tudom,hogy miért,de én mindenből 7 db tételt tudok,bár össze-vissza tanultam őket.Nem tudom,hogy hogy sikerült ez így.

Én úgy próbálom csinálni,hogy mindent elolvasok,ha marad időm,akkor többször is.Kiemelek belőlük kulcsszavakat(bekarikázom)és utolsó nap átnézem mindet.

De tisztára be vagyok parázva!Én nem a "teher alatt nő a pálma" típus vagyok,inkább a rosszabb, a leblokkolós fajta.Az írásbelijeim aránylag jól sikerültek,és ha csak makogok is,akkor is megvan,de hát ugye ez a továbbtanulásnál nem egy nagy érdem.De próbálkozok.Csak már néha betűundorom van....

2010. jún. 20. 22:18
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is !:))
2010. jún. 20. 22:20
 7/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ez jó taktika,próbáld meg.Viszont arra figyelni kell,hogy ha egyszer leülsz,addig ne is kelj fel,ameddig egy bizonyos darabot meg nem "olvasol":)

A betűundoros voltam.

XD

2010. jún. 20. 22:43
 8/19 A kérdező kommentje:

Utolsó ! mintha magam láttam volna xD.

Én is hasonló cipőben járok, emelt szintet megcsináltam, semmi félelem nélkül, mert érdekelt a tantárgy, de ezek, áhh alapjáraton utálom a történelmet, a magyarral meg az a baj, hogy minden apró részletre figyelni kell.

Németet ki sem nyitottam még, szóval rendben vagyok, és azonnal szerda.

2010. jún. 21. 08:48
 9/19 anonim ***** válasza:
Próbálj úgy készülni, mintha egy egyszerű felelet lenne! :D Most fura ezt mondani, én is nagyon izgultam előtte, aztán jól sikerültek... Nem tudom miből emelteztél, de töriből emelj ki kulcsszavakat: hely, évszám, nevek, fogalmak, magyarból életrajzi, költészeti írási jellemzőket, cselekményből 1-2 lényeges elemet, nyelvtanból szerintem ha nem vagy jó seggelni érdemes, nyelvet nekünk nem mondták, hogy tanuljunk, úgyse kérdeznek nehezet... kihúzod a közlekedést és elmondod mivel jársz iskolába :D szóval arra szerintem ne is tanulj... Sok sikert!:D
2010. jún. 22. 12:47
 10/19 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a biztatást !:)

ahogy hallottam, nálunk a tanárok nem a segítőkészségükről lesznek híresek, nem szóltak semmit csak hallgattak. :-|

és még most sem vagyok kéééész... áhhh elegem van!!:' (((

2010. jún. 22. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!