Hova kéne jelentkeznem?
Most leszek 12-edikes végzős, de nem igazán tudom hová mennjek továbbtanulni. Sosem volt álommunkám, meg olyan tanóra sem volt, ami a kedvencem lett volna. A reál tantárgyakat (matek, fizika, kémia stb..) sosem kedveltem. Nyelvérzékem nagyon jó, megcsináltam már az előrehozott érettségit és a nyelvvizsgát németből és angolból is és lehet, hogy jövőre belekezdek a spanyolba. Az íráskézségem is jó, de egyszerüen nem tudok leülni, és megírni mondjuk egy novellát, de nem is vonz annyira a dolog. Emellett tagja vagyok egy 14-edik századi hagyományőrző csapatnak és nagyon szeretem a magyar néptáncot és népzenét.
Ezekkel az adottságokkal és érdeklődési körrel ti mit ajánlanátok nekem?
Ui.: Nem szeretnék se pincér, se idegenvezető lenni, akár mennyire is hasznos ott a nyelvtudás
Tolmács vagy fordító esetleg?
Vagy ha valamelyik nyelv különösen a szívedhez nőtt, akkor ahhoz kapcsolódó szak. Anglisztika, germanisztika, ilyesmi.
Ha a 14. Századi Mo. És kultúrája érdekel, esetleg magyar történelem vonalon elindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!