Gazdaságinformatika hallgatók, mi a véleményetek a szakról?
Egyaránt kíváncsi vagyok a végzettek és a még most is tanulók véleményére.
Megérte erre a szakra menni, nem bántátok meg?
Milyen a képzés?
Milyenek a munkalehetőségek, fizetés és mennyire lehet vele elhelyezkedni?
Szerintetek melyik egyetemre érdemes menni erre a szakra? (tanárok, többi diák, képzés színvonala, kollégium, légkör)
(Légyszi írjatok oda, hogy melyik egyetemre jár(ta)tok (és mikor végeztetek)!)
Idén végeztem. Ez a képzés keveréke a gazdasági-menedzsment-infó vonalnak, egyeteme válogatja, hogy melyik erősebb. Én a BCE-re jártam, ahol a gazdasági vonal erősebb, ezt úgy kell érteni, az informatikai jellegű, de különösen a programozás jellegű tárgyakat könnyebb teljesíteni és arányaiban kevesebb kreditet jelentenek. Más egyetemeken ez másképpen van, a BME-n tudomásom szerint pl pont fordítva van a súlyozás. Választani leginkább ez alapján érdemes.
Pozitívum: változatos tárgyak, alapvető ismereteket szerzel gazdasági és informatikai vonalon is, sokféle poszton el tudsz helyezkedni. Érdemes kiegészíteni egy jól megválasztott mesterszakkal. A gazdinfó bsc elég sokféle mesterhez elfogadott.
Negatívum: se hús, se hal. Nem itt fogsz megtanulni programozni, de nem lesz belőled mérlegképes könyvelő vagy kontroller se, a legtöbb tárgy alapozó jellegű. Nagyon sok múlik azon, hogy milyen munkahelyre kerülsz, ahol még sokat kell majd tanulnod ahhoz, hogy valóban használható legyen a tudásod, különösen, ha a programozás érdekel jobban. Bár ezt azért valószínűleg a legtöbb alapszakról el lehet mondani.
Szerintem a képzést könnyű, talán egy kicsit "túl könnyű" is volt elvégezni, én pl teljes munkaidőben dolgoztam mellette végig. Nekem némileg kényszer volt ez a szak, olyat kerestem, amit jó eredménnyel el tudok végezni munka mellett is. Más élethelyzetben mérnökinfóra vagy proginfóra mentem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!