Önköltséges képzésre vettek fel. Hogyan mehetek át államira? (Elte, ker-mark, Bp)
Tavaly engem is önköltségesre vettek fel MSc-n. Nálunk 2 félév alatt 36 kredit és 2,25-ös átlagot kellett elérni, plusz valakinek államiról ki kellett esnie és Neked még muszáj volt, hogy legyen állami féléved.
Év végén lehetett kérvényezni Neptunon és mivel volt szaktársam aki itt hagyta meg elfogyott a 12 állami féléve, ezért én most átkerültem államira, szerencsére. :D Az már megint más kérdés, hogy szívhatom a ....., mert +2 félévre itthon kell dolgozzak a hallgatói szerződés miatt, de legalább 350 000 forinttal több csücsül a zsebemben...
Annyi lett volna a trükk, hogy ezt a gagyi érettségit megcsinálod normálisan. Felvettek egy büfé szakra, nem egy nagy valami átkerülni.
Amúgy meg ilyen kérdésekkel miért nem a TO-hoz fordulsz?
Kedves #3! Örülök, hogy a kérdező kérdésére válaszoltál.
Külföldön biztos, hogy nem álltam volna meg a helyem tanulásilag. Jelenleg így is 9 félévig "röghöz" vagyok kötve, de ehhez a kilenchez még hozzászámolhatsz 2-t(mostani átsorolás miatt), de már lejött mínusz 2, mert 1 éve végeztem és azóta meg dolgozom. Addig amúgy sem mennék külföldre ameddig nem állnám meg valamilyen szinten a helyemet a szakmámban, így is rengeteget kell még fejlődnöm, hisz 1 éve vagyok mérnök. Jövőre ha minden jól megy már MSc is lesz, azzal még jobbak lesznek a későbbiekben az esélyeim, de ami a legfontosabb az a tapasztalat.
"Kedves" második!
-Normálisan megcsinálni, hát írtam én, hogy hány ponttal vettek fel engem?
-Azért nem a TO-hoz fordulok, hogy gyűjtögethesd szépen a lepontozásokat a trükkjeiddel.
Meg mert erre való a gyakorikérdések.hu :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!