Pénzügy és számvitel szakra szeretnék menni Pestre. Nem bízom abban, hogy bekerülök államira, marad hát az önköltséges. Az anyagi hátterem eléggé instabil. Melyik egyetemet válasszam? Folytatás lenn.
És érzed magad elégnek ahhoz, hogy elvégezz egy nehéz sulit? Ezt nem rosszindulatbol kérdezem, hanem tényleg érdekel. Mert én például elkezdtem Szegeden egy szakot, de annyira nehéz volt, hogy hiába neves iskola az SZTE, egyszerüen nem birtam és muszáj voltam egy gyengébb egyetemre átmenni.
Munkaadonak egyébként számit, pont most irtam egy kérdéshez, hogy olvastam, álláshirdetéseknél volt aki kikötötte, hogy elsösorban a BCE-n tanultak jöjjenek. Viszont az is nagyon számit, hogy mekkora tudásod van. Szerintem a legfontosabb, hogy még egyetem alatt kezdj el diákmunkát egy neves cégnél, mert könnyebben felvesznek mindenkit, és ha már benn vagy, lehet benn is maradsz diploma után, de akkor is jol néz ki majd az önéletrajzodban ha esetleg váltasz.
Viszont ami eszembe jutott, akkora különbségek vannak a tandijak között? Ha csak 30-40 ezer forint, akkor szerintem ne ez legyen az elsödleges szempontod iskolaválasztásnál. Oda menj amit valoszinüleg el tudsz végezni. A BGE-n tanulok is elhelyezkednek valahol, ha nem lenne munkahelyük akkor nem is lenne már ez a szak az iskolájukban..
Nyilván a BCE Magyarorszég egyik legjobb Egyeteme, ha nem a legjobb, de a BGE is benne van a legjobb 3-ban.
ÉN a BGE-re jártam nagyon kemény gyakorlatias, ha van hozzá érzéked és keményen tanulsz el tudsz helyezkedni.
Bár ez mindenhol így van.
Mondják még a BCE-re nehéz bekerülni könnyebb benntmaradni, a BGE-re könnyű bekerülni,de kutya kemény.
A BCE eméleti a BGE gyakorlati tudást ad jobban, ami szerintem életképesebbé tesz, de a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!