Tegyük fel tavaly 306 pontom lett. Gazd. Info szakra tavaly 305 pont volt az önköltséges és az állami finaszírozás is.306 ponttal akkor bekerültem volna államira vagy nem? Ez hogy van?
szerinted a 306 >= 305 összefüggés teljesül ?
Biztos, hogy neked való az infó szak?
amúgy 1 olyan esetet tudnél még elképzelni, hogy tegyük fel, több embernek is volt 306 pontja. És mondjuk ha te is jelentkeztél volna, akkor az plusz 1 ember, de ennyi helyük már pont nem lett volna.
Akkor azt mondták volna: ezt a néhány 306 pontost már nem vesszük fel, emeljük fel a ponthatárt inkább 307-re.
De erre kicsi az esély.
És ki mondta, hogy nem államin van 80%? De inkább több is. Nem tudom, pontosan melyik felsőoktatási intézményre gondoltál, így megnéztem a tavaly felvett önköltséges hallgatók számának arányát az államisokkal szemben (a teljesség igénye nélkül, pótfelvételizők nélkül):
Corvinus: 220 állami - 3 önköltséges
BGE: 317 állami - 1 önköltséges
Debreceni Egyetem: 108 állami - 1 önköltséges
Miskolci Egyetem: 22 állami - 0 önköltséges
PTE: 47 állami - 1 önköltséges
SZTE: 110 állami - 9 önköltséges
Ennek tükrében nem igazán értem a kérdésedet.
Valóban "átrakódnak" néhányan, de a kérdés nem erre utal.
Szóval a 8-as válasz egyáltalán nem kapcsolódik ide.
Egyébként a 6-os jól írja, rengeteg tanuló megy államira, inkább azok mennek önköltségesre, akiknek már ez nem az első egyetem és "kifogytak"... Az más kérdés, hogy később ki lesz önköltségesen az államira járók közül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!