40 évesen érdemes még tanítónak tanulni?
Most jött az ihlet: főiskolára mennék. Időm van válogatni, pótfelvételizni nem szeretnék (elvileg van még 7 igénybe vehető állami finanszírozott félévem). Szóval most egyelőre csak gondolkodom, van cca fél évem dönteni.
Mindenképpen levelező jöhet csak szóba, dolgozom, családom van.
Köszönöm :)
A gyakorlatok ideje idővel növekszik. 5-5-15-15-30-45-45 óra (mellé bemutató tanítások félévente kb 5 órányi, azaz 1 nap, illetve 1 hét óvoda vagy nyári tábor és 1 hét elsős beszoktatás) és végül 8 hét összefüggő.
A gyakorlati órákat mondjuk nem veszik kifejezetten szigorúan, a lényeg az, hogy az előírt tanítások mind meglegyenek.
A 8 hét meg... addig majd még kitalálom, hogy azt hogyan.
Köszönöm! Megpróbálom a pót felvételit, ha lesz. Ha nem, akkor majd februárban beadom a jelentkezést. Még 25-30 évet dolgoznom kell és úgy akarom eltölteni, hogy szeressem, amit csinálok.
Még egy kérdés... mennyire jellemző, hogy a mi korosztályunk jelentkezik erre a szakra?
Ez is biztató, hogy nem lógok majd ki annyira a sorból!
Sok sikert kívánok a hátra lévő 2 évre! Remélem hamar találsz munkát és hogy egyszer majd pedagógus kollégák leszünk! 😊
Lehetne még néhány butuska kérdésem....
Testnevelés gyakorlati óra van levelezőn?
A matematika tényleg olyan brutálisan nehéz? Itt olvastam egy kérdésnél és bár egész jó voltam matekból, már nagyon megfakult a tudásom.
Van tesi, bár ugye a 2x 4-6 órás konzultáció félévente nem sok mindenre elég. Szóval az pl nagyon könyvből-olvasós és közben reméled, hogy a gyakorlaton legalább néhány használható fogást ellesel a tanártól.
Nekem a matek nem nehéz. Szeretem, jó voltam belőle, visszajöttek az emlékek seperc alatt.
Mondjuk az eleje nagyon elvont matek. Halmazok, relációk, diofantoszi egyenletek, g alapú számrendszerek stb, szóval érteni kell.
Nálunk az ének a rostáló tantárgy. De gondolom ez intézményfüggő.
Köszi!
Esetleg Debrecenbe jársz? Úgy olvastam ott kemény az ének. Nekem (is) Debrecen a kiszemelt intézményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!