Mihez kezdjek abban az egy évben, amikor már leérettségiztem, de nem vettek fel oda, ahova akartam menni, így megpróbálom jövőre? Okj, nyelvtanulás, munka?
Milyen lett? Mesélsz nekem? :( Én most fogok, de lehet el sem megyek, mert semmit nem tudok, és olyan gáááz! :(
Miket húztál? Tanárok segítettek?
Amúgy sztem nyelvtanfolyam... én arra megyek, mert szeretnek Svájcban, vagy Németországban majd AU-PAIR-kedni egy ideig.
a tanárok jófejek voltak, segíteni max csak fesztelenséggel tudtak,de amúgy az elnök ott van, úgyhogy nem tudnak..
nyelvtanfolyamon én is gondolkodtam van egy angol közepem, és lehetne még egy nyelv közepem, csak sajna jövőre az érettségi rendszerben csökkenni fog a pluszpont. most 35pontot ér, jövőre 2 középfokú fog 40-et, úgyhogy nem igazán vagyok kisegítve :S az okj-s képzés mennyit ér?
nem raktam emeltet, és valszeg jövőre se tudok,mert nem jártam faktra :S
Kérdezd meg az ofidat is. Hogy lehetne megoldani az emelted.
De az is ér vmit, ha nem szintet emelsz, hanem javítasz középszinten
ÉN itthon maradtam egy évet. Más lehetőségem nem volt.
OKJ-ra akartam menni, közbe javítani, de szept. elsején derült ki, hogy az a suli fél évente 100e. Gyakorlatilag baszták elmondani, hogy ez így működik. Kiiratkoztam és otthon maradtam. Októberbe elmentem emelt törire, ami jól sikerült, majd nyelvvizsgáztam, végül a közép magyart is ismételtem. Tanárhoz is elmentem, ami nem volt olcsó.
Ha minden jól megy, akkor idén felvesznek. De marha szar volt ez az egy év...
Munkát meg cseszhettem, mert egyrészt nem vettek fel sehova, másrészt ha tudok is dolgozni, akkor meg időm nem lett volna tanulni... Mivel faluban lakom, ezért a reggel 4-5 órás kelés után hazaértem volna este 18-19 felé, így nem lehet megoldani a tanulást...
Szóval áldozatok nélkül nincs győzelem... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!