Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy döntsem el, hogy pszichol...

Hogy döntsem el, hogy pszichológus legyek e, vagy próbálkozzak meg az orvosival és szakosodjak pszichiáternek?

Figyelt kérdés
2018. júl. 18. 15:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan fogalmaznád meg mit csinál az egyik és a másik? Milyen érvek szólnak ellene és mellette az egyes pályáknak saját meglátásod szerint?
2018. júl. 18. 15:40
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Én így döntöttem: mit bírok el. Nem bírnám ki a pszichiátert, lélekben nem vagyok hozzá elég erős. (Ezért megyek pszichológiára) Ha te annak érzed magad, akkor menj annak, ha nem, akkor meg mindenképp pszichológus. De ha erősnek érzed magad, és így is vacillálsz, akkor meg menj arra, amelyiket gondolod, nem veszítesz semmi komolyat, ha közben majd váltasz.
2018. júl. 18. 15:44
 3/12 anonim ***** válasza:
23%

Rém egyszerű!

Ha nem tudod már most előre, hogy az üzleti életben szeretnél dolgozni (mint például termékfejlesztő, UX designer, piackutató stb.) akkor irány az orvosi, ha felvesznek és megteheted! Pszichiáterként könnyebben érvényesülsz a pszichológia hagyományos területein.

Ha viszont eleve az üzleti életbe vágysz, akkor irány a pszichológia.

2018. júl. 18. 16:08
 4/12 anonim ***** válasza:
28%

Ha munkát akarsz akkor pszichiátria, ha hobbyt akkor pszichológia.

Amúgy meg eléggé különbözik a kettő egymástól, a pszichiátria sokkal keményebb, lélekölőbb, de összetettebb, van benne kihívás.

2018. júl. 18. 16:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Mit szeretnél kezdeni majd a diplomáddal?

Mit szeretnél csinálni nyugdíjas korodig?

Sokfelé lehet szakosodni, érdemes utánanézni.

2018. júl. 18. 16:28
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
Kedves #4! A pszichológia nem csak hobbi. Gondolom van, akinek az, de egy kemény szak, vagy te ezt személyes tapasztalatokból vonod le? Jártál pszichológiára? Mert szerintem csak akkor elfogadható, hogy ilyenekkel dobálózol.
2018. júl. 18. 16:28
 7/12 anonim ***** válasza:
27%

"Jártál pszichológiára? Mert szerintem csak akkor elfogadható, hogy ilyenekkel dobálózol."

Szerintem akkor sem.

2018. júl. 18. 17:31
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

Ha orvosira akarsz járni, és a természettdományos, orvosi megközelítésből, többnyire gyógyszeres megoldásokkal többnyire durva eseteket szeretnél kezelni, akkor pszichiátria, de ehhez nem árt, ha az orvoslás all zusammen érdekel, mert egyetemen még nagyon sokáig nem lesz közöd pszichiátriához.

Ha a pszichológia mint tudomány érdekel, jobban bele szeretnél mélyedni a társadalomtudományos aspektusába, kevés természettudományos ismerettel, de jelentősebb átfogó ismerettel inkább kevéssé durva eseteket szeretnél kezelni kisebb diagnosztikus beleszólással, vagy pl szívesen dolgoznál cégeknek, pedagógiában, nem kifejezetten klinikai területeken, akkor válaszd a pszichológiát.

2018. júl. 18. 19:04
 9/12 anonim ***** válasza:
11%

Kedves #4! A pszichológia nem csak hobbi. Gondolom van, akinek az, de egy kemény szak, vagy te ezt személyes tapasztalatokból vonod le? Jártál pszichológiára? Mert szerintem csak akkor elfogadható, hogy ilyenekkel dobálózol.

Igen, jártam, majdnem egy tanévet. De rájöttem hogy semmit nem ad, a különféle irányzatok, elvek, alvás mechanizmusa stb.. semmi olyat nem tanítanak aminek önszorgalomból ne lehetne utána nézni ha valakit érdekel a téma.

Pluszban a volt évfolymatársaim nagy többsége úgy el volt szállva magától,hogy rossz volt nézni. Mind azt hitte hogy pár éven belül várja a milliós magánpraxis.

Az meg hogy kemény szak..nem, nem az. Magolni kell, meg sokat olvasni,beadandókat írni az olvasott szakirodalomból. Nem kemény, mert nem ész, hanem fenék kell hozzá. Egy orvosi, mérnöki, egészségügyi, informatikai szak, na az a kemény.

2018. júl. 18. 19:23
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azt hagyjuk már, hogy a pszichológia könnyű... Hiszen ez totál szubjektív, lehet valakinek akár nehezebb mint az orvosi.

És amúgy egy csomó orvosis ismerősöm szerint az orvosiban is a legnehezebb, hogy hosszú, de Ők is ezt a kifejezést szokták használni rá, mint Te a pszichológiára, hogy "fenék kell hozzá".

Engem speciel a pszichológia érdekel jobban (egy kicsivel), de van egy konkrét (súlyosabb) betegség ami közvetetten az én életemet is megnehezítette és kötelesség tudatból ezért inkább az orvosi egyetem, pszichiáter lét felé hajlok...

Úgy talán jobban megérthetném. Talán egyszer tehetnék is valamit ellene.

De ez egy nagyon összetett betegség, rengeteg alapjaiban különböző teória van az okairól, így gondolkodtam már emiatt gyógyszerészetiben is, a gyógyszer kutatás miatt, csak ahhoz külföldre kellene mennem. Így ezt már eléggé elvetettem... Illetve a neurológia orvosi "specializáción" is.

De mivel a biológia és a nyelvek mennek a legjobban, a kémia csak közepesen, ezért lehet hogy a képességeim korlátozottsága végett marad a pszichológia. (Ezzel nem azt mondom, hogy az könnyebb, csak hogy NEKEM könnyebb) Csak lehet, hogy emiatt egész hátralévő életemben lelkiismeret furdalásom lesz... :/

2018. júl. 18. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!