Üdv A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi karával kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének (? )
Kollégistaként mennyibe kerülne egy elfogadható életszinvonalat fent tartani egy hónapban?
Duális képzésre lehet-e jelentkezni a késöbbiekben, vagy feltélten szükséges az elsőfélévtől ezt a képzési formát választani?
Az első évben milyen "dolgokra" kell különösen figyelni a sikeres év zárása érdekében?
A fentieken túl bármilyen jó tanácsot észrevételt szívesen fogadok.
Szia, én miskolci vagyok, úgyhogy a koliról nem tudok nyilatkozni (de szerintem 50-60 körül elég, de ez rajtad is múlik, hogy mennyit rendelsz/iszol :D) 12k asszem a koli havonta, de nem akarok hazudni.
Át lehet jelentkezni, de nem nagyon szoktak. Egy embert hallottam eddig. De ebben sem tudok nyilatkozni sajnos.
Leginkább arra, hogy tanulj, ha nem megy valami, akkor menj konzultálni a tanárhoz, esetleg keress magántanárt, mert több tárgyad is csúszhat később. Pl. a matek miatt a matek 2 meg a fizika 1-2. Az ábrázoló miatt a géprajz, ami miatt meg CAD. Általános kémia miatt a szerves meg a fizikai. Ezek miatt megint csúszik a polimertan. A specializáció választás a 3. félév végén van, a teljes elsős évedet nézik olyankor, a jobb szakirányokért pedig verseny van (főleg, hogy a duálisosok 'lekötnek' helyeket a felvehető létszámból, idén pl. egy öntészt vettek fel, mert 12 volt a keret és 11 öntész duálisos volt.
Kollégium már 9ezertől van, kajára szerintem 20-30ezret számolj, persze ez tőled függ, hol és mennyit eszel, hozol-e otthonról.
Én úgy tudom rögtön jelentkezésnél lehet a duálist választani, később már nem.
A tanulásra :D Járj órákra, jegyzetelj, vizsgákra pedig időben kezd el készülni.
Üdv. egy végzett anyagmérnök :)
Köszi a vàlaszokat.
Esetleg a szakiranyokrol a velemenyeteket megosztanatok velem?
Én is úgy tudtam, de egyszer hallottam, hogy az egyik csaj mondta, hogy most beszélt telefonon egy céggel és átvették duálisosnak. Meg a rokonom a mechatronikán átmehetett volna duálisosnak másodévtől, csak lusta volt dolgozni. Szerintem módosított szerződéssel lehet, de meg kell kérdezni. Véleményem szerint szerencsésebb végig vagy simának lenni, vagy pedig duálisosnak.
Az 50-60-ba amúgy a kolit is belevettem meg a bérletet is, ezt nem mondtam.
A szakirány meg rajtad áll, hogy mi megy jól/mi érdekel. Ha a kémia megy, akkor polimer-vegyipar, esetleg fémtechnológia.
Az öntész, a polimer meg a hőkezelő-képlékeny a legnépszerűbb most, a kerámiát szinte senki nem választja, idén be sem indult. De ezt igazából kitapasztalod a 3. félév alatt, hogy mi tetszik, utána kell dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!