Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudom mi tévő legyek!...

Nem tudom mi tévő legyek! Szerintetek mennyi esélyem van? (Többi lent)

Figyelt kérdés
19 éves vagyok most végeztem egy 4+1 éves okj-s képzésen .nagy álmom hogy egyetemre mehessek DE ebben az évben ahová szeretnék menni nem jelentkeztem a következő okokból :szüleim nincsenek régen kidobtak otthonról,pénzem nincs annyi amennyi egy ilyen dologhoz kellene,őszintén örültem hogy a 5. Évi okj-s képzést el tudtam végezni .Gondoltam arra ha már nem jelentkeztem (államira szerintem ugy sem vettek volna fel ) akkor ez alatt az egy év alatt mindenképpen dolgozni akarok . DE sajnos ezen a környéken ez sem egyszerű , jóformán semmi nincs a tőlem legközelebb lévő városban ,arról nem beszélve hogy a bejárást meg kellene oldanom akár ide közelre vagy messzebbre . Mindenképpen el akarnék költözni nagy városba hogy több lehetőségem legyen meg ugye szóba jöhessen az egyetem ..de így egyáltalán milyen munkát tudnék vállalni , ha el is vállalné valamit egyáltalán összegyűlne annyi pénz hogy albérletet béreljek nagy városban egyetemre járjak és még emellett fennt tudjam magam tartani ? Szeretném ha lenne belőlem valaki a családi hátterem és az egyéb dolgok ellenére is .
2018. jún. 10. 10:50
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

Nem írtad le milyen OKJ-t végeztél.

Ha nem piacképes, gyárba, árufeltöltőnek, meg egyéb szakképzettséget nem igénylő munkahelyekre akkor is felvesznek.

Egy év alatt biztos nem gyűlik össze annyi hogy albérletet bérelj. Talán egy évre elég pénzed lenne kollégium mellett.

Egyébként erre találták ki a Diákhitelt, az segíthet.

2018. jún. 10. 10:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Rengeteg betanított, gyári meló van, ahol adnak szállást is, valahol napi 1 étkezést, meg plusz juttatásokat, cafetériát, bónuszt stb, szóval 1 év alatt gyűjthetsz úgy is pénzt, h nem mész albérletbe, hanem munkásszállón kibírod valahol az ország másik felén, aztán jövőre felvételizel és lesz tartalékod + kaphatsz ösztöndíjat, diákhitelt, kolit stb.

Nem olyan reménytelen a helyzeted, mint gondolod!

Nem írtad, milyen OKJ-d van, de ha jó, akkor vállalkozásban is gondolkodhatsz - nem kell mindenkinek egyetemre mennie, mert sajnos az még nem ad garanciát a megélhetésre meg semmire sem!

2018. jún. 10. 12:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kár hogy nem jelentkeztél mert:

-Az egyetemek nagy része biztosít kollégiumot potom összegért (10-15ezer/hó), és a szociális helyzeted alapján fel is vesznek.

-Kapnál szoctámot, ami kövi évtől kb 30-40 ezer/hó

-Pályázhatnál más ösztöndíjakra is és kaphatnál tanulmányit is

-Műszaki/agrár/infós szakokon létezik egy duális képzés nevezetű dolog, ahol az egyetem mellett szakmai munkát végezhetsz és még fizetést is kapsz mellé.

-Diák maradtál volna, minden kedvezményt megkapnál + diákmunkát is vállalhatsz

Szóval dolgozz 1 évet és irány az egyetem. Milyen szakokon gondolkodtál?

2018. jún. 10. 13:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Alapból pénzügyi számviteli ügyintézőn voltam azon kaptam érettségit +alapfokú szakképesítést (tudjátok ezzel be lehet tölteni adminisztrativ munkát meg egyéb hasonlót ) és ebben az egy évben felsőfokon szereztem meg a szakmámat.
2018. jún. 10. 17:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyetemi jelentkezésnél tanárképzőre adtam volna be elsősorban (történelem) második helyen pedig képző művészeti
2018. jún. 10. 17:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát kérdező, akkor jó, hogy nem adtad be a jelentkezésedet, mert sem a történelemmel, sem a képzőművészettel nem mennél sokra az életben manapság!

De nem értem, ha pénzügyi OKJ-d van, akkor miért nem azon a vonalon képzed magad tovább és szerzel diplomát, meg mérlegképes könyvelőit?!

2018. jún. 10. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!