Van még rá esélyem, hogy orvos legyek?
Emelt biosz és emelt kémia vagy fizika kell hozzá.
Ha komolyan gondolod nem érdemes elvégezni a mostani szakot szerintem, mert akkor perkálhatsz majd orvosin ha elfogynak az államis félévek, az meg nem olcsó mulatság.
Elsőéves vagyok. A jelenlegi tandíjat emiatt ki kéne fizetnem? Államilag finanszírozottra vettek fel de úgy tudom, hogyha ott hagyom, akkor ki kell fizetnem a tandíjat.
Hogy tudnék ezekből érettségit tenni? És gondolom ez is pénzbe kerül most már. Ha sikerülne, akkor a következő évben tudnék jelentkezni?
Azt hiszem ha az első félév előtt kiiratkozol akkor nem kell, utána meg a tandíj felét, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
Érettségi időszak kétszer van egy évben, akkor lehet próbálkozni. Az emelt érettségi díja ~25 ezer ( a minimálbér 25%-a) tárgyanként.
A 2016 szeptemberben induló képzésre már tudsz jelentkezni amennyiben sikerül az emelt biológia, illetve opcionálisan a biosz mellé az emelt fizika vagy az emelt kémia, bár ez így elég neccesnek tűnik ennyi idő alatt.
Tényleg az a kérdéses, hogy vajon ennyi idő alatt fel lehet-e készülni két emelt érettségire. Bár nyilván elsősorban akarat kérdése minden.
Hogy ésszerűbb? Megcsinálni a félévi vizsgákat ezen a szakon vagy már mindegy? Számít valamit?
Hát ebben én már nem tudok segíteni, ezt neked kell tudnod. Simán benne van a pakliban, hogy nem jön össze az orvosi első próbálkozásra, de az is, hogy a másodikra sem és így tovább.
Szóval valahol kockázatvállalás, hogy buksz pár évet az életedből, de ha meg inkább megcsinálod a BTK-t és utána esetleg összejön az orvosi is akkor viszont belefutsz majd pár fizetős félévbe.
Én műszaki területen tanulok amúgy, szóval saját tapasztalatom nincs, de mások beszámolóiból nem lesz piskóta az biztos, főleg ha gyenge alapokkal indulsz.
De ha van érzéked a reálhoz akkor kellő szorgalommal előbb utóbb gondolom összejöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!