Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek érdemes egyetemre...

Szerintetek érdemes egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Érettségi után nem igazán tudom, hogy mit csináljak. Nem szeretnék 6évet tanulni azért, hogy utána ne tudjak elhelyezkedni vagy keveset keressek. Okj-s képzésre gondoltam de nem tudom milyen szakmát válasszak, ami jól is fizet és el tudok vele helyezkedni. Egyébként az irodai munka is érdekel és szívesen működtetnék egy éttermet is a jövőben. Ehhez mire van szükségem? Milyen irányban tanuljak tovább?
2010. jún. 16. 10:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj, ha nem álmod, hogy orvos, tanár, jogász stb légy, akkor ne gyere egyetemre, keress munkát, gyűjts pénzt és nyiss egy éttermet!
2010. jún. 16. 10:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen a vendéglátást ajánlanám, mert elég jól hoz az asztalra, ha beindul.

Ha nincs konkrét vágyálmod, akkor még ne menj egyetemre. Sok áldozatot követel meg és ha az adott szakma/hivatás iránt nem vagy elég elkötelezett, akkor bele is buksz.

Egyébként egy átlag egyetem 4 éves, de vannak 3 éves főiskolai képzések. Az orvosi és a jogi ennél több.

2010. jún. 16. 10:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Csak az orvosi meg egyéb szakok 6 évesek, ami kell is oda, szóval nem értem miről beszélsz, ha az éveken problémázol.Pl egy gazdasági egyetem is 3 és fél éves, és többre mész vele sztem, mint egy OKJ-vel, de te tudod.Ha ennyire nem bírsz ki 4 évet, akkor tényleg ne menj!de viszont a 4 év kell a diplomához
2010. jún. 16. 11:16
 4/9 anonim ***** válasza:
A legtöbb alapképzés 3 éves, ezután még el lehet végezni egy 2 éves MSc-t (mesterképzés) is.
2010. jún. 16. 11:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is érdemeselmenni egyetemre, mert mst benne vagy atanulásban. Sok év után már berozsdásodsz és sokkal nehezeb folytatni ha ne vagy szokott.

De a másik, hogy tényleg sok olyan szakma van amit jól keres, a vendéglátás is ilyen, ahogy az előző leírta. Én szeretem egy biológusi diplomát, azzal tanítok, és mellette esténkét sakácskodok (OKJ) egy étteemben, hát a esti foglakozás jobban keres, mint a tanári, de ez abból is fakad, hogy nem pénzes páyláyát választottam a diplomámmal.

Mindenesetre szerntem édemes elmenni egyetemre. Inkább legyen egy diplomád mert az OKJs szakmákat bármikor eltudod kezdeni, de egyetemre nem mindíg tusz bekerülni.

2010. jún. 16. 12:38
 6/9 A kérdező kommentje:
És szerintetek akkor milyen irányban tanuljak tovább?
2010. jún. 16. 15:00
 7/9 anonim ***** válasza:
szerintem úgy jársz a legjobban, ha megnézed az álláshírdetéseket, tájékozódsz, hogy milyen szakma keresett mostanában, és ha találsz olyat, amelyik tetszik, akkor azt tanuld.
2010. jún. 16. 15:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Az utolsóval teljesen egyetértek. Az a legjobb ha pénzes a szakmád, keresett és még szereted is. Bár ez necces. Szerintem mindenképp olyat válasz amit szeretsz,mert azt tanulás során legalább nem utálod meg annyira.

Tájékozódj egy kicit, nézelődj és tényleg ha pénzes szakma és megtetszik olyan irányba tényleg érdemes lenne tanulnod. Ha utána se tetszik meg semmi akkor hajts a pénzes keresett szakra.

2010. jún. 16. 16:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meg hülyeség h most keresgetsz újságba h mi a felkapott, mire kijárod úgysem az lesz a nagy jöveledem hozó..amúgy menj el egí gazdasági suliba, abból meg is tudsz majd élni, de ha nincs konkrét elképzelésed, csak egyetemre akarsz menni, mert muszájnak érzed ne menj, ilyen hozzáállással nem fogod bírni
2010. jún. 16. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!