Szerintetek érdemes egyetemre menni?
Mindenképpen a vendéglátást ajánlanám, mert elég jól hoz az asztalra, ha beindul.
Ha nincs konkrét vágyálmod, akkor még ne menj egyetemre. Sok áldozatot követel meg és ha az adott szakma/hivatás iránt nem vagy elég elkötelezett, akkor bele is buksz.
Egyébként egy átlag egyetem 4 éves, de vannak 3 éves főiskolai képzések. Az orvosi és a jogi ennél több.
Szerintem is érdemeselmenni egyetemre, mert mst benne vagy atanulásban. Sok év után már berozsdásodsz és sokkal nehezeb folytatni ha ne vagy szokott.
De a másik, hogy tényleg sok olyan szakma van amit jól keres, a vendéglátás is ilyen, ahogy az előző leírta. Én szeretem egy biológusi diplomát, azzal tanítok, és mellette esténkét sakácskodok (OKJ) egy étteemben, hát a esti foglakozás jobban keres, mint a tanári, de ez abból is fakad, hogy nem pénzes páyláyát választottam a diplomámmal.
Mindenesetre szerntem édemes elmenni egyetemre. Inkább legyen egy diplomád mert az OKJs szakmákat bármikor eltudod kezdeni, de egyetemre nem mindíg tusz bekerülni.
Az utolsóval teljesen egyetértek. Az a legjobb ha pénzes a szakmád, keresett és még szereted is. Bár ez necces. Szerintem mindenképp olyat válasz amit szeretsz,mert azt tanulás során legalább nem utálod meg annyira.
Tájékozódj egy kicit, nézelődj és tényleg ha pénzes szakma és megtetszik olyan irányba tényleg érdemes lenne tanulnod. Ha utána se tetszik meg semmi akkor hajts a pénzes keresett szakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!