Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan juthatok be egy OKJ-s...

Hogyan juthatok be egy OKJ-s szakra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg Szlovákiában lakok és szeptembertől szeretnék Budapesten egy OKJ-s szakon tanulni.

Mégis mit igényel ez a dolog? Szerintetek szükségem van letelepedési engedélyre?

A másik dolog hogy azt hallottam, hogy ezek a szakok nagyon drágák illetve nem teljesen jó a szakképzés mivel nem szakképzett tanárok járnak oda.

A Soter-Line-t néztem ki magamnak. Esetleg valaki volt ott és ha igen mi a tapasztalata a sulivak kapcsolatban?

Vagy esetleg milyen OKJ-s szakokat/közponzokat tudnátok javasolni amivel később elég jól el lehetne helyezkedni.

Legutolsó sorban még ezzel kapcsolatosan, hogy mivel én ugye Szlovákiában lakom, ezért szeretnék egy kollégiumban lakni. De erről is sok mindent hallottam - pl hogy az OKJ-sek nem jogosultak kollégiumra de volt aki el tudta intézni.

Eléggé sötét vagyok a témában. Mellesleg most fogok május végén érettségizni.

Köszi előre is a válaszokat!:)

2018. máj. 11. 09:41
 1/1 anonim ***** válasza:

Most érettségizel? És miért akkor OKJ? Nem érzed úgy, hogy jól fog sikerülni? Ha kicsit meghúzod, akkor lehet az egyetem jobb lenne. Ott legalább lenne kollégium is, kétségtelenül jobb/magasabb végzettséget ad, jobb tanítókkal.

Milyen szak érdekelne?

Ja és nem kell az ég világon semmi a letelepedéshez. Unió és Schengen mindkét ország, olyan mintha csak felvidéken Kassából átköltöznél Pozsonyba. Elég lesz a személyid.

Viazont azt nem tudom hogyan van a szlovák érettségi, és hogy hogyan megy az átszámolása Magyarországon. Ha jól emlékszem a felvi.hu-n meg lehet találni ezeket.

2018. máj. 23. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!