Hogy juthatok be Pszichológia szakra?
Másodikos gimnazista vagyok és majd a jövőben pszichológiát szeretnék tanulni. Milyen tantárgyakból kéne érettségiznem, és elég a középszintű is belőlük? Angolból lesz egy felsőfokú nyelvvizsgám ,de kéne még valamilyen nyelvből egy középfokú ,hogy biztos felvegyenek?
A válaszokat előre is köszönöm

Mire te érettségizel, valószínűleg nem lesz elég a középszint.
biológia
magyar
matematika
történelem
egy idegen nyelv - most ezek közül kell kettőt választani. Közülük egyből biztos kötelező lesz emeltezni.

Szia!
Bocsánat, a kifejezésért ,de interneten olvastam ,hogy Debrecenben rengeteg diplomás munka nélküli takarít az utcán.
Te is köztük akarsz lenni?

hát annó mikor én jelentkeztem (3 éve), szinte bármilyen két tárggyal lehetett menni. a fizikában nem vagyok biztos, de pl matekra emlékszem. hát emelt annyiból szerencsés, hogy jó ha megszerzed a 80 plusz pontot, mert a érettségin nem sokat veszíthetsz ahhoz, h felvegyenek. ált. 440-450 körül mozog a ponthatár, tehát tekintve, h 480 a max., elég nehéz bekerülni. költséges se sokkal kevesebb.
és ha elhivatott vagy és szereted és kitartasz, munkád is könnyen lesz! ne hallgass arra, aki nincs benne!
egy pszichológus hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!