Tehetek biológia érettségit?
Gondolom tehetsz... Bár nem vagyok annyira kompetens a kérdésben, így várj másik választ is.
De aki kitalálja, hogy orvos akar lenni, de nem érettségizett biológiából és kémiából, annak mindig csak annyit mondanak, hogy várjon egy évet és érettségizzen le abból is.
Úgyhogy gondolom az nem befolyásolja, hogy az elmúlt 4 évben tanultad vagy sem.
De lehet butaságot írok.
Viszont ismerek olyat is aki művészettörténelemből úgy érettségizett, hogy csak 12. osztályban volt egyáltalán ilyen órája, mert másik iskolába ment.
Elméletileg nyugodtan jelentkezhetsz emelt bioszra és kémiára, függetlenül attól, hogy tanultad-e ezeket a tárgyakat, vagy sem. De mivel gondolom jó eredményt szeretnél elérni, így erre a kettőre sok időt kell rááldozni, ami a szakgimis tárgyaid mellett nem tudom mennyire kivitelezhető, plusz gondolom vannak olyan megkötések is, hogy valamilyen szakos tárgyból emeltezned kell. Bár nekem rémlik valahonnan olyasmi, hogy vagy 2 évig tanulni kell gimiben is a kémiát, hogy érettségizhess, de lehet ez csak a saját sulim szabályai közt létezik. :D Én úgy emelteztem kémiából utólag, hogy nem voltam faktos, jelentkezéskor nem is kértek ilyen téren tőlem semmit (azaz, hogy tanultam-e gimimben, voltam-e faktos, ilyesmi).
Úgyhogy elvileg jelentkezhetsz, de 2 emeltre felkészülni nem piskóta, én a helyedben inkább átiratkoznék gimibe, mert így a szakgiminek semmi értelme, sőt, csak elveszi az idődet meg az energiádat feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!