Bevállalhatom egyszerre az emelt szintű kémia és biológia érettségit jövő májusban?
Én értékelem az igyekezetet, de ne most akarj még dolgozni is! (Ha egy évet halasztanod kell, az sokkal többe fog kerülni.)
Azon kívül meg szerintem bőven megéri a biosz emelt a +50 pontért (én emelteztem, pár középszintű sort néztem csak végig, szerintem annyival nem könnyebbek). Rengetegen bevállalják a kettőt együtt. A GYTK-ra amúgy sem magas a ponthatár, nem kell ANNYIRA jónak lennie.
És különben is, még több, mint fél év van hátra!
Jó, most megijedtél, de szerintem lépj túl rajta!
Tarts ki, és meg tudod olyanra írni, hogy bekerülj. Nem olyan nagy cucc ám az az érettségi, de készülni azért kell rá, és szerintem az egyik legfontosabb, hogy gyakorold be a feladatokat (csináld meg az összes eddigi emeltet bioszból meg kémiából is). Tanulni is úgy tanulj egy anyagot, hogy megérted, utána pedig egyből csinálj hozzá feladatokat (tesztfeladat, diagramelemzés stb.). Sokkal hatékonyabban tanulsz, és ez nem csak a bioszra vagy a kémiára igaz. :) Kémiából tűzd ki, hogy mindennap megcsinálsz egy (februártól 2) emelt szintű számolást, és azok is menni fognak. Húzós lesz, de jut majd időd másra is tanulni, ne aggódj. Fel fognak venni, és szerintem felesleges egy évet halasztani. :) Tényleg összekaparható 400-410 pont, azzal meg már esélyes, hogy bent vagy.
Üdv, egy elsőéves GYOK-os ;)
A biosz 85% lett, a kémia 75%.
A kémia számolást előző októberben kezdtem, az elméleteket januártól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!