Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Bevállalhatom egyszerre az...

Bevállalhatom egyszerre az emelt szintű kémia és biológia érettségit jövő májusban?

Figyelt kérdés
Röviden rólam.19 éves végzős gimnazista vagyok. Nehéz döntés előtt állok, és remélem, hogy a tapasztalaitok majd segítenek nekem ebben. Nagyon szeretnék gyógyszerészként a PTE GYTK-n tovább tanulni. Ennek követelményeivel tisztában vagyok. Azonban a biológia specializációt csak a 12.évfolyamban tudtam felvenni. Tehát korábban csak az alapórai tananyagot tanultam,amivel nem is volt probléma, jól ment. Azonban túl az első heteimen össze vagyok törve, ugyanis állandó csalódások érnek a biológia kapcsán. A specializáción a követelményrendszert kidolgozva haladunk, sok energiát, időt fektetek ennek tanulásába, de egyszerűen nincsenek sikereim. Minden nap foglalkozom vele (ha csak fél órára is). Azonban mindig össze zavarodnak a dolgok, mire a tesztfeladatok megoldásához jutunk. Egyszerűen képtelennek érzem magam arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire részletesen ismerjem az élőlényeket, (sejtbiológiát, rendszertant tanulunk jelenleg). A kérdésem valójában az, hogy jobb eredményt érnék el, ha halasztanék egy évet, és addig tanulnám, vagy túl sokat felejtenék? Természetesen ennek az évnek a tanulás lenne a fő célja, de dolgoznék is mellette. A kémia elméleti része jól megy,de van még mit ismételni, a számolásokban kell meg fejlődnöm májusig. Biológiából sok a hiányosságom, úgy érzem.Minel több pontot szeretnék szerezni, hogy állami támogatásban tudjak tanulni. Viszont ha mindkettő emeltet meg csinálom, akkor kettő gyengébb érettségim lenne, ha viszont csak a kémia, akkor több időt tudnék rá fordítani, és lenne egy viszonylag magas százalékú kémia érettségim.A pontszámításnál a duplázás nem jöhet szóba, vagyis nem szeretnék kockáztatni, tehát a maradék 3 érettségi tantárgyat is figyelembe kell venni.(3 mert az idegen nyelvet előrehozottként megcsináltam, most októberben szintemelőzöm) Esetleg van valami hatékony módszer, hogy ilyen rövid idő alatt megtanuljam a biológiát? Köszi, hogy elolvastál!

2017. szept. 22. 07:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Magister Universitas! Nekem sokat segített és igaz én nem 0-ról indultam, de volt aki igen és feltudott készülni úgy, hogy orvosira felvették. Mindenképp próbáld meg idén sose lehet tudni! :) Kitartás!
2017. szept. 22. 20:02
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát, és a biztató szavait. Az angol szint emelő valójában csak egy vissza jelzés nekem, annyira sok időt nem vesz el, heti egy komplett érettségi feladatsor. Esetleg ha jobban sikerül, azt kérem majd az érettségi bizonyítványomba.
2017. szept. 22. 21:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

#4 vagyok, Bp-re járok, mert az van legközelebb. :) A kémiám 97%, a bioszom 94% lett, de én már nagyon időben (10. utáni nyáron) elkezdtem rájuk készülni. Magántanárnál egy órát sem töltöttem, és jórészt a mozaikos könyvekre meg az eddigi érettségi feladatsorokra támaszkodtam. Rá kellett szánnom a nyaraimat is, de szerintem megérte.

Természetesen ennél jóval kevesebb tanulással is bejutottam volna, az (emelt) írásbeliket már 11. végén meg tudtam írni 65-70%-ra. De biztosra akartam menni, és bizonyítani magamnak. Meg most jó úgy ülni az egyetemen, hogy biztos alapokkal rendelkezem, elég nehéz meg sok lesz ez még így is, aztán az első hetek csak ízelítők :D

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy menni fog ez és higgy magadban. És ha elfogyna a kitartásod, írj, aztán mi majd ösztönzünk. ;)

2017. szept. 22. 22:27
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem sértésből írom, de egyetemen ennél többet kell majd egyszerre feldolgoznod rövid idő alatt. Van gyógyszerész és orvos is a családomban.
2017. szept. 23. 12:38
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Azért egyetmre már egy erős alappal megy. Teljesen más a kettő.
2017. szept. 23. 14:54
 16/17 A kérdező kommentje:
Valószínűleg akkor nem írtam érthetően. A munkát abban az esetben írtam, ha halasztanék egy évet, nem most.
2017. szept. 28. 06:28
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Mindenképp próbáld meg most a két emeltet.Májusig még rengetek időd van és be tudod pótolni a hiányosságaidat.A lényeg,hogy tényleg minél többször vedd elő az anyagokat,hiszen ismétlés a tudás anyja.:)

Sok sikert az érettségire és remélem jövőre összefutunk az egyetemen.;)

2017. szept. 29. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!