11. es vagyok, matek és fizika faktos. Most viszont ismét gondolkodom, hogy orvosira menjek. Ha nyáron rágyúrok+jövőre váltok Biosz-kémia faktra lesz esélyem bejutni?
11. es vagyok,
Nyáron variáltam az üzleti és az orvosi pálya között, de akkor a gazdasági ágazat győzött. Viszont most megint erős késztetést érzek az orvosi pálya iránt.
Először is döntsd el, melyiket akarok igazán, nehogy útközben megint váltás legyen (vagy még később, két emelt ára nekem már a pofátlanság határát súrolja..), két emelt meg azért nagy falat, plusz "illik" mellettük a közepeket is jóra írni.
Se a biosz, se a kémia nem vészes, meg tudod tanulni őket, csak nagyon időigényesek - bioszból ugye a 3 mozaikos könyvet kell tudni, eléggé nagy az infómennyiség, viszont kémiából legalább könnyebb az elmélet, viszont ott az az iszonyat sok számolás.. 3 hónap alatt simán be lehet hozni egy év lemaradást, igazából még kettőét is lazán. :D Persze ehhez eléggé elszántnak kell lenni, könnyebb úgy tanulni, hogy kisebb léptekben haladtok és folyamatosan számon vagy kérve, mint úgy, hogy na, itt van x hónap, és egy rakat anyag van az ember nyakán. Szóval, hogy erre képes legyél, ahhoz tényleg szükséges tudni, mit akarsz dolgozni a későbbiekben, hogy kellően motivált legyél tanulás terén, mert ennél a tárgynál alapszükséglet a szorgalom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!