Milyen faktot válasszak?
Az iskolám a következőket kínálja:
Reál (matek-fizika)
Humán (magyar-töri)
Term. tudomány (biosz-kémia)
Testnevelés (tesi)
Elég nagy gondban vagyok. Nekem matek-biosz kellene emelt tantágyoknak, de nem lehet keverni őket...
A fizikát utálom (a tanár se jól tanítja), a kémia meg gimiben nehéz lesz.
Két emeltet lehet választani. Azon vacillálok, hogy a reál és a term. tud. közül melyik kerüljön előre?
Nem tudom pontosan mi akarok lenni, vagy az egészségügy, vagy a számítástechnika érdekel (ezért is lenne jó a matek-biosz). Megpróbálok érdeklődni, milyen tanárok tanítják (6+6-os a sulim, ismerem a tanárokat) és, hogy esetleg évközben mégsem lehetne-e kutyulni ezeket...
Tudom, helyettem nem tudjátok eldönteni, melyiket válasszam.
Nagyon tanácstalan vagyok, szerintetek mégis melyik legyen előbb?
Én a biosz-kémiát ajánlanám ( magamból kiindulva) az általad leírtak alapján. Az biológia szerintem sokkal jobban párosítható egy kémiával ( vagy fizikával), mint matekkal, sokkal hálásabb szakpár, hiszen a tudományban nincsenek külön biológiás vagy külön kémiás, akár matematikai jelenségek, a természet összefüggéseit és törvényeit egészben kell látni, ehhez ez a kémia-biológia szakpár nagyobb kompetenciákat és lehetőségeket tartogat véleményem szerint.
Természetesen a matematika is fontos, de egy kémia szakon több matematikával fogtok foglalkozni a kémiai számítások miatt, mint matematikán a kémiával foglalkoznátok bármikor is.
A számítástechnikai részhez sajnos ne értek, ahhoz nem tudok érdemben hozzászólni.
Sok sikert a döntéshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!