Milyen faktot valasszak ha pszichológus akarok lenni?
Főleg azokat kérdezem akik az ELTE-re játnak.
Mi kell ahhoz hogy bekerüljek? Hány pont kell az érettségin? Emelt érettségi kell e? Ha igen miből?
Elég tájékozatlan vagyok. (10es vagyok)
Szeretnék célirányosan tanulni. Ezért fontos lenne.
A szakmáról is szeretnék minél többet tudni.
A válaszokat előre is köszönöm.
"Főleg azokat kérdezem akik az ELTE-re játnak. "
- Miért?
Szia! Én most vagyok végzős, és én pszichológiára jelentkeztem (ELTE, KRE, PPKE). En fakultációnak emelt törit, és töriből emeltezni is fogok. Mivel a ponthatár most 420-430 körül mozog, muszáj e gy emelt érettségi. Szerintem -legalábbis nekem - a töri volt a legegyszerűbb, mivel a magyar az elég nehéz, ahhoz nagyon meg kell lennie a készségednek. Angolból is lehet, ha nekem jól megy, akkor simán, illetve a biosz is. Én csak egyből emeltezek, de van nyelvvizsgám, így az is plusz pont.
Ha van kérdésed, írj nyugodtan. :)
Nem a ponthatár miatt muszáj egy emelt, hanem azért, mert elő van írva, mint kritérium. De természetesen a ponthatár is magas, most már az államira meg van határozva egy minimum is (435 azt hiszem, de legalábbis ekörül van). A kötelező érettségi tárgyak mellett többféle nyelvet és a bioszt fogadják el, ezek valamelyikéből kell emeltet is tenned (tehát matek, magyar, töri, biosz, nyelvek). Valóban hasznos kettő emelt, hiszen azzal megszerzed a maximális 100 többletpontot.
Minden információt megtalálsz a felvi.hu honlapon: hogyan számolják a pontokat, mennyi volt a ponthatár a korábbi években, stb. Egyébként amit mindenképp ajánlok, hogy az angolra hajts rá, mert elég jól jön, ha nem azzal kell kezdened a képzést, hogy angolt tanulsz a suli mellett (mert muszáj lesz tudni angolul ahhoz, hogy lépést tudj tartani). Ezen kívül bármelyik tárgyból jó lehetsz, én pl. töri-német emeltet tettem, simán felvettek és nem volt hátrányom abból, hogy bioszból például egyáltalán nem érettségiztem. Úgyhogy az a fontos, hogy olyan tárgyakból menj faktra, amikből a legjobb emeltet tudod csinálni, azaz a legtöbb pontot tudod általuk szerezni.
Az első válaszolónak pedig üzenem, hogy nyilván a kérdező azért főleg az ELTE-sek válaszára kíváncsi, mert valószínűleg az az elsődleges célja, oda szeretne leginkább menni.
"Az első válaszolónak pedig üzenem, hogy nyilván a kérdező azért főleg az ELTE-sek válaszára kíváncsi, mert valószínűleg az az elsődleges célja, oda szeretne leginkább menni."
- És kérdezett bármit a kérdező, amire egy ELTE-s jobban tudná a választ? A felvételi követelmények egységesen vonatkoznak az összes egyetemre. A ponthatárok közt meg kevés különbség van.
Köszönöm a válaszokat. Nagyon hasznosak. Sokat segített abban milyen faktot válasszak. Végül a biológia és a magyar(emelet szeretnék tenni) választottam. És nyelvből természetesen érettségiznek és nyelvizsgázok. Az angol nyelv az 100% és van még egy nyelv amiből még nem tudom biztosan. (Német)
És azért az ELTEseket kérdeztem mert oda szeretnék menni. Ez a cél, de természetesen más is szoba jöhet.
De ha valaki máshova jár és tudna tájékoztatni ott hogy mennek a dolgok( milyen nehéz bejutni.stb) szívesen elolvasom a tanácsokat, tájékoztatást.
És mégegyszer nagyon szépen köszönöm a valaszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!