Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen faktot valasszak ha...

Milyen faktot valasszak ha pszichológus akarok lenni?

Figyelt kérdés

Főleg azokat kérdezem akik az ELTE-re játnak.

Mi kell ahhoz hogy bekerüljek? Hány pont kell az érettségin? Emelt érettségi kell e? Ha igen miből?

Elég tájékozatlan vagyok. (10es vagyok)

Szeretnék célirányosan tanulni. Ezért fontos lenne.

A szakmáról is szeretnék minél többet tudni.

A válaszokat előre is köszönöm.

2016. ápr. 7. 17:41
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

"Főleg azokat kérdezem akik az ELTE-re játnak. "

- Miért?

2016. ápr. 7. 18:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
minden egyetemen pszichológia szakra ugyanaz a követelmény: biosz, magyar, idegen nyelv, talán töri is és ezek közül legalább az egyiknek emelt kell lennie, de én javaslom, hogy abból a kettőből menj faktra, amelyekből jó vagy, és azokból írj majd emelt szintű érettségit, mert például az eltén 450 körül van a felvételi ponthatár :)
2016. ápr. 7. 18:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2 tantárgyból szerintem nyugodtan emeltezhetsz, 2020ban már legalább 1 emelt kötelező lesz az egyetemekre!
2016. ápr. 7. 19:36
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen. :)
2016. ápr. 8. 17:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én most vagyok végzős, és én pszichológiára jelentkeztem (ELTE, KRE, PPKE). En fakultációnak emelt törit, és töriből emeltezni is fogok. Mivel a ponthatár most 420-430 körül mozog, muszáj e gy emelt érettségi. Szerintem -legalábbis nekem - a töri volt a legegyszerűbb, mivel a magyar az elég nehéz, ahhoz nagyon meg kell lennie a készségednek. Angolból is lehet, ha nekem jól megy, akkor simán, illetve a biosz is. Én csak egyből emeltezek, de van nyelvvizsgám, így az is plusz pont.

Ha van kérdésed, írj nyugodtan. :)

2016. ápr. 9. 11:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem a ponthatár miatt muszáj egy emelt, hanem azért, mert elő van írva, mint kritérium. De természetesen a ponthatár is magas, most már az államira meg van határozva egy minimum is (435 azt hiszem, de legalábbis ekörül van). A kötelező érettségi tárgyak mellett többféle nyelvet és a bioszt fogadják el, ezek valamelyikéből kell emeltet is tenned (tehát matek, magyar, töri, biosz, nyelvek). Valóban hasznos kettő emelt, hiszen azzal megszerzed a maximális 100 többletpontot.

Minden információt megtalálsz a felvi.hu honlapon: hogyan számolják a pontokat, mennyi volt a ponthatár a korábbi években, stb. Egyébként amit mindenképp ajánlok, hogy az angolra hajts rá, mert elég jól jön, ha nem azzal kell kezdened a képzést, hogy angolt tanulsz a suli mellett (mert muszáj lesz tudni angolul ahhoz, hogy lépést tudj tartani). Ezen kívül bármelyik tárgyból jó lehetsz, én pl. töri-német emeltet tettem, simán felvettek és nem volt hátrányom abból, hogy bioszból például egyáltalán nem érettségiztem. Úgyhogy az a fontos, hogy olyan tárgyakból menj faktra, amikből a legjobb emeltet tudod csinálni, azaz a legtöbb pontot tudod általuk szerezni.

Az első válaszolónak pedig üzenem, hogy nyilván a kérdező azért főleg az ELTE-sek válaszára kíváncsi, mert valószínűleg az az elsődleges célja, oda szeretne leginkább menni.

2016. ápr. 9. 15:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Az első válaszolónak pedig üzenem, hogy nyilván a kérdező azért főleg az ELTE-sek válaszára kíváncsi, mert valószínűleg az az elsődleges célja, oda szeretne leginkább menni."

- És kérdezett bármit a kérdező, amire egy ELTE-s jobban tudná a választ? A felvételi követelmények egységesen vonatkoznak az összes egyetemre. A ponthatárok közt meg kevés különbség van.

2016. ápr. 9. 16:14
 8/9 anonim ***** válasza:
A kérdező, ahogy ő is írja, tájékozatlan. Emiatt nem tudta gondolom azt sem, hogy ennyire egységesen működnek a dolgok, - talán ha ezt írtad volna le az első, egyébként haszontalan kommentedben, akkor azzal segítettél is volna valamit. De ha tudta is, hogy a felvételi követelmények egységesek, valószínűleg jó néven veszi ELTE-sek jelentkezését személyes tapasztalatokkal (ki milyen fakttal jutott be, és mennyire veszi hasznát az egyetemen stb.), vagy esetleg az lehetett a célja, hogy később írjon külön üzenetet az ELTE-seknek más információk kapcsán.
2016. ápr. 9. 17:54
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nagyon hasznosak. Sokat segített abban milyen faktot válasszak. Végül a biológia és a magyar(emelet szeretnék tenni) választottam. És nyelvből természetesen érettségiznek és nyelvizsgázok. Az angol nyelv az 100% és van még egy nyelv amiből még nem tudom biztosan. (Német)

És azért az ELTEseket kérdeztem mert oda szeretnék menni. Ez a cél, de természetesen más is szoba jöhet.

De ha valaki máshova jár és tudna tájékoztatni ott hogy mennek a dolgok( milyen nehéz bejutni.stb) szívesen elolvasom a tanácsokat, tájékoztatást.

És mégegyszer nagyon szépen köszönöm a valaszt

2016. ápr. 18. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!