Mennyiből lehet megélni Budapesten?
A bérleti díjon és a rezsin felül eső dolgokat leírom, hogy nekem mennyi.
Mi ketten lakunk együtt, fejenként 65-öt adunk bele a közösbe, amiből megy a bevásárlás, autó, kajarendelés, étterem stb. Szerintem ha nem rendelnénk kaját (vagy csak nagyon ritkán) és nem lenne autónk, akkor 40-et is elég lenne beadni.
Ezen kívül nekem még kb. 80 elmegy, ami így tevődik össze (csak nagyjábóli árakat írok):
14.000 edzőterem
7.000 fogorvos (fogszabályzó miatt)
5.000 kontaktlencse
10.000 bkv bérlet
A maradék ~45 ezerből ebédelek és vásárolok a büfében, veszek egyéb szépségápolási dolgokat, szórakozok stb.
Ebben nincsenek benne azonban a nagyobb kiadások (elromlott porszívó), ruhavásárlás és egyebek, azokat a havonta félretett pénzemből veszem meg.
Összességében szerintem, ha a bérleti díjon és a rezsin felül van még legalább 80ezer Ft-od akkor meg tudsz élni. De akkor abba nem fér bele a pizzarendelés, edzőterem meg ilyenek és jó ha van félretett pénzed a nem várt kiadásokra. Az a véleményem, hogy legalább 100ezred maradjon a bérleti díjon és rezsin felül és abból 20-at legalább tegyél félre a nem várt kiadásokra.
Bocsi az offért de hol találtál te pesten 80 ezerért albit?
hát 40 az albi, kb 15 a rezsi fele, kajára 20-30 ezer alsóhangon, szórakozás havi 10-15 ezer... én mindenre egy százast mondanék
2. Kerület
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!