Havonta mennyiből lehet megélni Budapesten egy egyetemistának?
Csak tisztázni a dolgokat: az előző válaszolók amikor albérletet írnak, azt szobára értik (tehát úgy, hogy többen laktok együtt). Önálló kis (~30 m2) lakás normális helyen 100+rezsinél kezdődik.
Ez szerintem egy átlagos egyetemista élet büdzséje:
- albérlet/koli + rezsi
- telefon csomagtól/készüléktől függően 5-20k
- bérlet 4k
- kaja+kávé naponta 2-3k (ebben benne van az, hogy heti pár nap bent kajálsz a sulinál, mert nem tudsz hazamenni, nem főztél, barátaiddal együtt mész, stb.) = havi 60-90k
- tisztálkodás, háztartási cuccok 5k
- fodrász, szórakozás, buli, pia, mozi, színház, könyv, fénymásolás, stb. 10-20k
––––––
Összesen: kb. 120k + lakhatás
Az előzőek leírták a minimumköltségeket, ez pedig a nem fényűző, de kényelmes verzió (amit meg lehet/kell oldani, ha sokat kell tanulnod és otthonról nem tudnak annyit adni). Én tudtam dolgozni a suli mellett, így belefért minden, amit szerettem volna. Neked is javaslom, hogy keress részmunkaidős állást, ha teheted. Megvan a kecsapostésztás kolis életnek is a bája, de azért jobb emberi körülmények között eltölteni ezt a pár évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!