Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az én helyemben hova mennétek...

Az én helyemben hova mennétek orvosi egyetemre? SOTE vagy vidék?

Figyelt kérdés

na most az egész feltevés mivel még évekre vagyok az érettségitől és mire oda jutok lehet már más lesz a helyzet.

namármost jó képességü embernek tartom magam a középiskolai tananyagot nehézségek nélkül abszolválom emelt matematika-természettudományos szakra járok , tehát emelten van oktatva biosz és kémiai fel veszem jövőre nyilván ezeket jövőre faktot. Veszprémtöl pár kilóméterre élek és az lenne a kérdésem hogy érdemes lenne e Budapestre mennem ? ami ellene szól hogy magát a várost annyira nem szeretem és nem jövök valami tehetős családbol szóval budapesten a "megélhetéssel" is problémák lennének nem tudom hogy annyira több lehetőséget ad a SOTE. (ne menjünk bele abba a bizonyos vitába könyörgöm :D hogy sote vs-vidék valamint félek hogy elizgulom az érettségit és BP-re nem lenne meg a kellő pont) Pécs van még közel és a várost is nagyon szeretem . Az lenne a kérdésem ti mit tanácsoltok,mit tennétek a helyemben? ti átutaznátoka fél országot pl Debrecenbe? (ott még nem jártam mondjuk de igyekszem azt a várost is megnézni láttam itt GYKn hogy valaki azt mondta hogy orvosi esetén ne egyetemet válasszunk hanme várost :D) valamint kis mellékesként az lenne még a kérdésem hogy a [link] mennyire aktuális még mert 2012-es feljegyzéseket vagy miket olvasok.

előre is köszi a választ mindekninek :D valamint még annyi hogy esetleg már tizedikben el lehet kicsit készülni az érettségikre vagy az máég tul korai mert nem kell annyira sokat tanulnom a jó tanulmányi átlagért(a jó jelen esetben nem a négyest jelenti :D) és legalább lenne mivel eltöltenem az időm :D

köszi hogy végigolvastad ha válaszolsz duplán megköszönöm :D

2018. ápr. 7. 00:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

mivan? kedves válaszoló előszöris te miről beszélsz te irtad hogy msot szeptemberben kezdtem(erre hogyan következtettél amikor le van irva hogy tizedikes vagyok )

meg kérlek ne offolj ha van érdemi hozzáfüznivalód szivesen hallgatom ha nincs kérlek ne pazarold saját és mások

idejét

2018. ápr. 7. 19:32
 12/17 anonim ***** válasza:
65%
Én ép most váltok szakot - Szegeden tanultam bioszt, és most Debrecenben a cél az orvosi. :D Imádtam Szegedet, nagyon a szívemhez nőtt, az egyik kedvencem, hiszen gyönyörű város, a tömegközeledés 5* és még sorolhatnám.. Viszont a sok vonatozás fárasztó tud lenni, de legfőképpen időigényes. Persze a vonaton is lehet tanulni, már ha nem kaptál valami idegbajt, mert a máv mindig alkot valamit. :D (a rekordom eddig 3 órás késés, 4 óra az út alapvetően, hát képzelheted mennyire örültem..) Szerintem csak akkor érdemes messzebbre menni, ha tudod hogy bírnád a kollégiumi életet hetekig/hónapokig (nem egyedül vagy egy szobában, magadat egyedül kell ellátnod, értek ezalatt kajára és mosásra, plusz akkor még tanulj is..) illetve azt, hogy ritkán járj haza. Amúgy nem kis költség az oda-vissza utazgatás sem. A támogatásokról annyit, hogy szte-n alapból kapsz szociális ösztöndíjat (több ezer ft min., helyzetfüggő igazából), ha meg jó tanuló vagy, akkor tanulói ösztöndíjat is. :)
2018. ápr. 7. 19:42
 13/17 A kérdező kommentje:

köszi hát mindenképpen kollégiumban gondolkozok akárhova megyek , annyira rossz helyzetben nem vagyunk hogy kapjak szociális támogatást meg van is nekem félrerakva pénz egyetemre

neked hajrá az orvosihoz ,ment a zöld kéz :D

2018. ápr. 7. 20:15
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha koliba szeretnél menni, akkor azt tanácsolom, hogy ne a legközelebbi orvosit jelöld meg elsőként, hanem a második legközelebbit (de nyilván rajtad áll a dolog). Én például Budapesthez lakom közel, akár be is járhatnék minden nap, de csak oda 1 óra az utazás (már ha normálisan járnak a vonatok, buszok, ali viszonylag ritka), ezért Szegedre jelentkeztem, a távolság miatt lett elég pontom kolira. A koliban 7:15-kor kelek és 7:45-kor indulok, ha 8-tól van órám. Ha otthon laknék, már 6-kor el kéne indulnom, hogy 8-ra beérjek Budapestre. Azért orvosin elég sokat számít, ha napi 2-3 órát kell utazgatnod, mikor azt az időt tanulással is tölthetnéd.
2018. ápr. 14. 17:50
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én vidéket választanám. Én külföldön, fővárosban húztam le 2 évet orvosin, de végül otthagytam, mert anyagilag nem bírtam. Ha téged sem tudnak támogatni a szüleid, akkor inkább a vidéket válaszd, mert Bp-n magasabbak az árak pl. lakbér.
2018. ápr. 18. 14:34
 16/17 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2018. ápr. 21. 20:56
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Mi az hogy vidék? Úgy felidegesít ha valaki Debrecent levidékezi attól mert Budapest a főváros még Debrecen nem vidék ugyanúgy nagyváros.
2018. máj. 16. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!