Segít az energiaital a tanulásban?
2 hét múlva szóbeli érettségi és még szinte alig tanultam valamit.
Ha tanulás közbe iszom az energiaitalt az segít abban, hogy ne álmosodjak el?
Energia italtól egy idő után álmos leszel! Miért? Ha megiszod egy ideig a testedet ugye felturbózza magát, aztán a tested annyira kimerül benne hogy álmos leszel tőle..
Inkább főzzél ki riszt, és keverd bele a kávét amit megcsináltál az hosszabb ideig tart mint az energia ital, hiszen a rizs nehezen bomlik a testedben el. ;)
zöld tea! mate, lapacho
Az energiaitaltól lehet hogy egy ideig éberebbnek érzed magad, de a tanulás amit véghezviszel nem ér majd egy nullát sem...
régen nem volt energiaital, valahogy mégis leérettségiztek az emberek:)
Szerintem döbbenet, hogy már az általános iskolások is energiaitaloznak....
Nekem segít. Engem annyira lefáraszt a koncnetráció, egy-egy nehezebb tétel után aludnom kell, viszont energiaitallal jobban bírom.
De vigyázni kell vele, max. 1 vagy 2 egy nap!
Nem hiszem,hogy az agyat a tanúlásra pörgetné,de az tuti,hogy a lakást kitakarítodd!:D Ha kettőt iszól akkor a szomszéd házat is!:D
Attól csak izgága leszel,szerintem nem jó tanulásra.Inkább csokit egyél az az agyat pörgeti! Ez tapasztalat és régi hagyomány!:)
NEEEEEEEEEM!!! A méreg nem segít a szervezeteden!! Ha 2 hét alatt akarod behozni a lemaradásod, akkor reggel korán kelj, tanulj és este korán feküdj, h kipihenhesd magad!!
Sok sikert a szóbelihez!!
najó. egy, a koffein nem méreg. legalábbis hétköznapi értelembe véve nem, persze túl lehet adagolni, de a hozzászokáson kívül, ha nincs magas vérnyomásod, akkor nem sok veszélye van. és tényleg serkenti a hosszútávú memóriát, de ez már sejtbiológia. pontosan úgy, ahogy a kávé és a tea is. mellesleg a tea hatása elnyújtottabb.
valóban a legjobb reggel meginni és nekiállni tanulni utánna. meg persze csoki és szőlőcukor, hogy legyen szabad energia a szervezetedben, amit gyorsan mozgósíthatsz, így elkerülheted a gyors kimerülést. óránként egy tíz percre húnyd le a szemed és ne gondolkozz, utánna sokkal aktívabban megy a tanulás. ( :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!