Mit tanácsoltok, mit kezdjek magammal?
20 éves lány vagyok.Most végeztem el (majdnem) egy kereskedelmi technikusi szakmát. Azért csak majdnem, mert 1 vizsgám nem sikerült, azt októberben tudom kijavítani. Tehát van egy "majdnem szakmám". Eddig úgy gondoltam dolgozni megyek (amíg azt hittem sikerül most elvégeznem a szakmát) de így nem tudok dolgozni menni. Illetve tudnék, de csak olyan helyen amihez elég az érettségi.
Mit csináljak októberig?
Ezt miért a családi kapcsolatokban? Ott van a tanfolyamok témakör!
Mellesleg menj el nyári melóra... nehéz találni, sokan vagyunk ezzel így...
Nincsen nyelvvizsgám, gondoltam hogy azt leteszem. De ha nem dolgozom, és nem is tanulok nappalin, akkor nem kapok családi pótlékot.
(Még mielőtt valaki jönne azzal, hogy biztos kisebbségi vagyok aki az állam pénzéből akar élni, annak mondom, hogy nem így van. Csak nem akarok árufeltöltő, vagy bolti eladó lenni)
Esetleg olyat lehet csinálni, hogy nappalira beiratkozom valahova, és októberig akkor kapnám a pénz, majd ha elvégeztem a szakmai vizsgámat, akkor kiiratkozom? Vagy akkor az addig folyósított pénzt vissza kell fizetni?
Októberig bejárnék néha-néha. Mert vannak olyan szakmák a sulimban, amikhez csak 1-2 tantárgyi különbözet kell. Szóval heti 1-2 nap. De októberben kiiratkoznék.
Volt olyan osztálytársam, aki szerzett igazolást arról, hogy dolgozik valahol a suli mellett, és így nem kellett bejárnia a suliba. Nem járt be a suliba, kapta a családit, és ez így ment 5 hónapig. Aztán kiiratkozott.
október nincs messze.. addig menj el a munkaügyibe, felvesznek mint pályakezdő munkakereső.. és kapsz strat kártyát is.. amivel könnyebben felvesznek munkahelyekre!
ezt bátran lépd meg.. érdemes
start kártyával sokszor keresnek embereket új munkatársként, mivel strat kártyás emberke alkalmazásával a cég adókedvezményt kap UTÁNAD, szóval érdekük hogy ott maradj dolgozni nekik!
a munkaügyi si tud ajánlani melókat, nézelődj az www.atsz.hu honlapján.. ott van ezzel akpcsolat info is meg start kártyáról és a munkalehetőségekről is
vannak részmunkaidős állások is akár heti 20 órában is.. ami csak napi 4 óra meló, amellett marad időd nyaralni, pihenni vagy épp tanulni is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!