Mennyibe kerül egy újra érettségizés ( angol középszinten? )
2014-ben éretségiztem akkor 60 % lett
elmentem 2016-ban újra 74% lett
és most 2018-ban szeretnék újra
Van valami jelentősége h harmadjára mennék? és ha ne adj isten rosszabb lenne mint a 74%-os ? ( ha már az írásbeli nem úgy sikerül szóbelire el se mennék)
Az megvan ugye, hogy max. 500 pontod lehet?
Abból 100 a pluszpontok.
Marad 400. Ebből a 400-ből 200-at lehet kapni az érettségi pontokra (2 tantárgy érettségije, ami figyelembe vesznek az adott szaknál, ahová jelentkezni szeretnél - ide számít az angolod, amit újra leraksz, és egy másik tárgy, ami követelmény a választott szakodhoz - esetedben vagy a matek vagy a töri, amelyik jobban sikerült), illetve 200-at lehet kapni tanulmányi pontokra, amiből 100 jár a középiskolai eredményeidre (5 tantárgy utolsó két tanult évének az eredménye), és 100 az érettségi bizonyítványodra (ez annak az összeredménye, amit 2014-ben tettél))
De mindegy, ha nem érted, akkor ajánlom, hogy maradj a pontszámító kalkulátoroknál, talán csak nem számolnak el. :D
A duplázás meg olyan, hogy szintén van max. 500 pont, amiből 100 a pluszpontok, a maradék 400 meg a két legjobban sikerült érettségidnek, ami számít az adott szaknál, a duplázása.
Tehát pl. van egy 80-as angolod, az duplázva 160, meg egy 50-es matekod, az duplázva 100, akkor úgy van 260 pontod + mondjuk 28 pont középfokú nyelvvizsgára, az úgy 288 pont.
értem köszönöm a segítséget!
Tanulmányi pont : középiskolai eredményből:81 érettségi átlagából:46
érettségi pont: 42 + 74 az angol 74 ha azt megcsinálom min 82-re akkor hozzá jön az okj 32 pont + fosz min10-pont ha 3-as ra sikerül úgy 293 pont lesz
Igen
Jelenleg FOSZ-en tanulok és ott is most írom a szakdogát gyakorlat van nyáron lesz záróvizsga és nem akartam túlvállalni magam ezért dönöttem az angol melett
Töri sajnos a 42 sajnos nagyon elszurtam nagyon szép esszét irtam csak ellapoztam és rossz helyre írtam igy 0 pont lett nagyon haragszom e miatt de megpróbálok mindnet megtenni h most felvegyenek alapszakra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!