Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Angol tanár képzés, hogyan,...

Angol tanár képzés, hogyan, merre, miként?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

Kis segítséget szeretnék kérni.

Szóval, érettségi és egy technikusi szakma letétele után állok és fogalmam nincs hogy minek tanuljak tovább. Szeretnék, mivel rá jöttem hogy a jelenlegi szakmám nem nekem való, nem igazán szeretem. Megfordult a fejemben a gondolat, hogy esetleg angol tanárként tovább...

Az osztatlan képzést találtam, amivel állítólag kapok egy teljes értékű ált. iskolai vagy közép iskolai angol tanári diplomát. Iskolának a Pannon Egyetemet néztem ki ( esetleg ha Veszprém megyében vagy a környékén van még ilyen egyetem, írjátok meg ).

A kérdésem a következő, egy részt, van e itt valaki aki a Pannon Egyetemen tanul/t? Mi a véleményetek? Tanárokról, átadott tudásról stb. Most "ostoba" kérdés fog következni, mennyire nehéz? ( Persze, tudom, mindenki máshogy érzi. ) Szóval, aki erre a pályára ment, mi volt az a szint, mi volt az indíttatás hogy ezt választotta? Teszem azt, perfect tudással érdemes csak neki állni, vagy mondjuk egy középszintű nyelvvizsga megléte már adhat reményt hogy kivitelezhető a dolog? Esetleg általános "élménybeszámoló", napi rutin, ha valakinek lenne kedve akár privátban is, írhatna, megköszönném.

A másik kérdés, hogyan van a felvételi? Mert keresem mindenhol, az van írva hogy kell érettségi. Az megvan határozva hogy mennyi pont kell? Vagy kell valamilyen nyelvvizsga vagy bármi? Esetleg emelt szintű angol érettségi?

Harmadik kérdés, "Érettségi után az OSZTATLAN, kétszakos tanárképzésben a tanulmányokat a két tanárszakon egyszerre kell megkezdeni és befejezni." Mit jelent pontosan ez a mondat? Mire vonatkozik?

Köszönöm!

2018. febr. 9. 21:16
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Szakpárra jelentkezel. A felvételi követelmény attól függ, mi a másik szakod, de angolból mindenképp emelt szintű erettségivel kell rendelkezned. Ajánlom a felvi.hu oldal tanulmányozását.
2018. febr. 9. 21:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok sok kérdésre válaszolni, de az alap dolgokra igen.

Igen, csak érettségi után jelentkezhetsz, illetve ha idén meglesznek az érettségi eredményeid. A pontok évente változnak, de van egy szint amit évek óta el kell érni, ezen a szakon pontosan nem tudom, de a többletpontokról is, és a ponthatárokról is minden információt megtalálsz a felvi.hu oldalon.

A nyelvvizsga többletpont, viszont erre a szakra az emelt angol érettségi kötelező. A kétszakos kifejezés arra vonatkozik, hogy az angol mellé választanod kell még egy tantárgyat. Ezen kívül aki ilyen pályára készül annak megadott időpontban, ha jól tudom májusban alkalmasságira kell menni, illetve határidőre motivációs levelet írni.

2018. febr. 9. 21:25
 3/4 anonim ***** válasza:
75%
Veszprémben nem sok szak van, magyar, német, etika és valami kémia,infó, ilyesmik, nézz körül máshol is, Szombathely, Bp. Nem árt egy másik nyelvvizsga vagy még egy emeltszintű. A tárgyak: az intézet honlapján keress modelltanterv című dok-t, onnan kapsz egy képet, de durván irodalom, történelem, nyelvészet angolul, plusz pszichológia, pedagógia, filozófia, szociológia ilyesmi. Műszaki érdeklődéstől távol van.
2018. febr. 10. 07:17
 4/4 anonim ***** válasza:
76%

"fogalmam nincs hogy minek tanuljak tovább ... rá jöttem hogy ... Megfordult a fejemben a gondolat, hogy esetleg angol tanárként tovább..."

Angol tanárként? Miért? Angol vagy?

Ilyen helyesírással felejtős az egész, főleg, ha egyébként sincs semmi fogalmad a hogyan továbbról. Ne idegen nyelv legyen az irány, inkább a magyarra gyúrjál. És közben olvass sokat, hogy kialakuljon az érdeklődési köröd végre.

2018. febr. 11. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!