Egyetemkezdés előtt át lehet jelentkezni másik egyetemre, ha meggondoltam magam?
Idén fogok érettségizni és tovább szeretnék egyetemen tanulni.
Viszont a sorrendet illetően még nem vagyok teljesen biztos magamban, hogy mit írjak első helyre es mit csak utána.
Ha most Február 14.-éig leadom a jelentkezésem es felvesznek oda, amit az első helyre írtam be, és ha meggondolnám az egyetemek sorrendjét, akkor van még lehetősegem valamilyen módszerrel a megjelölt egyetemek közül mashová menni?
Fellebbezéssel esetleg, vagy valamilyen más módszerrel?
Vagy egyáltalán nincs erre lehetőség?
A jelentkezés leadása után még egyszer lesz lehetőséged sorrend módosítására, esetleg jelentkezés részleges vagy teljes törlésére. Új jelentkezést ekkor már nem vihetsz fel. Ennek a határideje július eleje szokott lenni, nagyjából két héttel a vonalhúzás előtt. Ezzel próbálj élni, ha ennyire bizonytalan vagy.
A vonalhúzás után ilyen módon cigánykodni már nem nagyon tudsz, legközelebb egy év után érdemes próbálkozni az átjelentkezéssel, akkor jobbak az esélyeid.
Szia!
Most csak azt kell bejelölnöd, hogy melyik egyetemen milyen szakra mennél. Mondjuk bejelölöd az SZTE-BTK-n a Pszichó BA-t (mert az ott jó), az ELTE-BTK-n a Szabadbölcsészet BA-t (mert Budapest király), s a Szlavisztika BA-t a DE-BTK-n.
Legyen ebben a sorrendben. Aztán rájössz, hogy igazából milyen király a Filozófia, meg mondjuk életed szerelme is Pestre megy. Ekkor még egészen egy nyári dátumig megtudod változtatni a sorrendet a felvi.hu-n írni szokták meddig lehet a sorrendet módosítani. Tehát, hogy most milyen sorrendben vannak a megjelölt egyetemeid még nem dönt el semmit.
Ha ilyen kérdésed van nyugudtan fordulhatsz hozzám privátban is (akár te is kedves olvasó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!