Ha szerzek egy diplomát, akkor egy másik egyetemre csak a diploma-pontommal jelentkezhetek, vagy ugyanúgy az érettségi pontjaimat is használhatom?
Tehát, ha most elvégzem a mostani egyetemet, és megkapom a diplomát ami tegyük fel 4-es értékelésű (360pont).
Én pedig szeretnék egy másik egyetemre jelentkezni ezután, akkor köteles vagyok a megszerzett diplomám pontját felhasználni, vagy, ha az érettségi pontjaim jobbnak számítanak, akkor azt is felhasználhatom, ha akarom?
(mielőtt valaki félreértené a kérdést, tudom, hogy egyszerre a kettőt nem lehet)
Most pedig én világosítanálak fel arról, hogy például a Pázmány jogi karán elfogadják bármely más egyetemen szerzett diplomát is. Az 5-ös diploma 400 pontot ér, a 4-es 366 pontot stb...
A kérdésem pedig erre irányult, hogy ha például ide jelentkeznék, akkor köteles lennék-e a diplomám eredményével jelentkezni, vagy választhatom azt is, hogy az érettségi eredményemmel jelentkezek?
“A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket - amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek - a felsőoktatási intézmények a felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél figyelembevételével is rangsorolhatják a Tájékoztatóban közzétett módon. Ebben az esetben a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára nem kötelező a jelentkezési feltételként meghatározott emelt szintű érettségi vizsga letétele.
Az oklevélért adható pontot alap- és osztatlan képzés esetén 280 és 400 pont között, míg felsőoktatási szakképzés esetén 240 és 400 pont között arányosan kell megállapítani.“
A kiemelt rész:
“oklevél figyelembevételével IS rangsorolhatják”
Nem kötelező, nyilván ha úgy több a pontot, akkor éri meg azt figyelembe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!