Levelezőről nappali tagozatra ugyan azon az egyetemen, vagy nappali tagozatról egyik egyetemről nappali tagozatra a másik egyetemre? (magyarázat lent)
2017-ben érettségiztem, biológiából emelt szinten. Jelentkeztem egyetemre de nem oda vettek fel ahova szerettem volna menni (1 ponttal csúsztam le). Egy évet kihagytam, jelenleg folyamatban van a második nyelvvizsga is. Azzal együtt lesz 417 pontom. A cél SZTE pszichológia lenne, önköltséges formában, azonban ott 420 volt a ponthatár, tehát valószínűleg nem fognak felvenni (vannak csodák, hiszek is bennük, pl. hogy lejjebb viszik a ponthatárt, vagy hogy nyerek a lottón, de ezt most ne vegyük figyelembe). Ugyan akkor még két lehetőséget látok magam előtt:
1. Felvételizek SZTE pszichológiára levelező formában, (tavaly 401 pont volt a ponthatár),és onnan próbálok meg átmenni nappalira.
VAGY
2. Felvételizek egy másik egyetem nappali képzésű pszichológia szakjára, (pl. tavaly DE 392 pont, PTE 388 pont) és onnan próbálok meg átjelentkezni az SZTE-re.
A kérdés az, hogy az 1. vagy a 2. lehetőség a valószínűbb? Melyikkel érhetek (hamarabb) célt?
(Tudom hogy keretszámok vannak. Ua. azt is, hogy nem feltétlenül iratkozik be mindenki, vagy hogy menet közben eltávoznak.)
Ha végigolvastad a regényemet, nagyon köszönöm. Ha válaszolsz is, akkor meg nagyon nagyon nagyon köszönöm.<3
(A "haijjetkédezemennyéédógózní" típusú hozzászólásokat azért nem köszönöm annyira).
Szia!
Nekem nincs tapasztalatom átjelentkezésben, és az öt évnyi pszichológia szakon eltöltött idő alatt senkivel sem beszéltem, aki átjelentkezett volna. Annyit viszont tudok javasolni, hogy az SZTE-n az illetékes tanulmányi hivatalt lenne érdemes felkeresned. Ők tudják a legtöbb infót az átjelentkezésekről, rajtuk keresztül zajlik ez, így biztosan ismernek konkrét eseteket is, tudnak neked felvilágosítást adni a lehetőségekről.
Egyébként direkt az önköltségesre hajtasz, vagy azért választottad ezt a verziót, mert tudod, hogy az államira nem tudsz elég pontot összeszedni?
Először is köszi a válaszokat :)
#1 Igen, az állami minimum ponthatár (ha jól hallottam) törvényileg van szabályozva, szóval az fix hogy oda nem jutnék be. Akkor majd felkeresem őket és zaklatom kicsit őket. Am te melyik egyetemen végeztél?
#2 Sajnos az érettségire való jelentkezésről lecsúsztam idén, egy évet meg nem szeretnék várni. :/
február 15. az érettségi határidő.
És míg nyelvi érettségin én még bukással nem találkoztam, sikertelen nyelvvizsgával meg elég sokkal, hát nem kérdés, melyiket tanácsolom nyelvtanárként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!