Honnan tudom meg azt hogy hátrányos helyzetű vagyok-e vagy sem? A többlet pont akkor jár ha megvan a minimum 280 pontom többletpont nélkül és ahoz a plusz?
Tudom mik a feltételek vagy alacsony a szülők iskolai végzettsége,
vagy alacsony a szülők foglalkoztatottsága,
vagy elégtelen lakókörnyezet, illetve lakáskörülmények között él.
Édesapámnak 8 általánosa van sajnos Ő már elhunyt
Édesanyám 4 órában dolgozik csökkent munkaképesség miatt
Besétálok a hivatalba és megkérdezem hogy erre kaphatok-e hátrányos helyzetű rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultságot ?
Ha beírom a pont számítóba többletponttal kiadja h 330 de maga az érettségi+ tanulmányi pontom nincs 280 ( töbletpont nélkül)
Azért ezt tudni kéne... főleg ha ilyen körülmények között élsz, már rég megkellett volna igényelni és cserébe jogosultak lennétek támogatásra/segényekre/adományokra.
Amúgy a területi gyámhatósághoz be kell menni és kérvényezni, hogy állapítsák meg a hátrányos esetleg halmozottan hátrányos helyzetet!
Ők majd ki is mennek megnézni, hogy hol éltek stb.
Ha úgy látják, hogy megfelelsz a feltételeknek, akkor küldik is az igazolást.
A felsőoktatásba való jelentkezés pedig csak akkor lehetséges ha pluszpontok nélkül eléred a min. 280-as ponthatárt.
A hátrányos helyzetért járó pont pluszpont, így az nem számít bele a 280-ba.
Azonban még FOSZK-ra tudsz menni, ott a min. az 240.
most tanuluk a nyelvvizsgára most fogok menni tavasszal + gyakorlati félévmet + záróvizsga + szakdlgozat lesz május vége-június eleje nem fog beleférni meg egy új érettségi azt reméltem h a nyelvvizsgával + OKJ-vel + FOSZ-el + hátrányos helyzzettel ( ha megkapom mert én 2 éve érettségizztem akkor nem kaptam most megkérdezem még1x de nem sok esélyt látok rá sajnos pedig elég hátrányosnak érezem magam de max 1 évvel később vesznek fel ... és dolgozok addig ...jó lett volna ha nem esik ki egy év az ilyen juttatások adományok miatt amiket kapunk ) bekerülök alapszakra de úgytűnik ezt benéztem
Köszönöm szépen mégegyszer a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!