Ha nem értem el a minimum 280-as ponthatárt, akkor sehova sem vesznek fel? Pótfelvételivel sem?
Sztem csak a nyelvvizsga hiánya miatt nem vettek fel... Amíg nincs nyelvvizsga , addig b4szhatom az egészet??
[Egyik rokonomnak se volt, de felvették egyetemre... Viszont addig nem kap diplomát, míg le nem nyelvvizsgázott.
(Már kb 3 éve húzódik az 'ügye')]
Én úgy tudom hogy 280 pont alatt nem lehet bekerülni felsőoktatásba.
Ha nincs meg a 280 pontod akkor tegyél javító érettségit egy vagy két tantárgyból októberben. Szeptember elejéig lehet rá jelentkezni. A 280 pont miatt nem lehet valami fényes az érettségid így elég ha csak egy-két iegyet javítasz.
Elgondolkodtató, hogy ha nem sikerült megszerezned a 280 pontot az érettségivel a magyar oktatási rendszerben akkor hogyan állnád meg a helyed a felsőoktatásban.
Az, hogy nincs 280, azt jelenti, felejtsd el, ez a minimum.
Ennek semmi köze a nyelvvizsgához (nagyon kevés helyen kell a felvételihez).
A rokonodat is ezért vették fel.
Köszönöm az értelmes válaszokat! :)
Egyébként , nem teszek újabb erettsegit, mivel mar tettem, idén. Tavaly erettsegiztem rendesen de egy sport sérülés miatt , nem tudtam letenni a tesi erettsegit, igy azt novemberben tettem le, igy tavaly nem nyertem felvételt az egyetemre.
Májusban kijavítottam egy jegyemet, igy mindennel elégedett vagyok csak epp nyelvvizsgam nincs :/
Most meg a b-zi ponthatár miatt nem kerültem be.
Szerintem hanyagold az egyetemet. Azért azt nem tudni, hogy hogyan alakítják a ponthatárt és hogy mi az a bsc.. Ne is haragudj, de így semmi értelme.
A 280 pontnak meg elvileg a nyelvvizsga nélkül kell meglennie, tehát ez független a felvételedtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!