Mi van akkor ha a pontszámító kalkulátor azt írja a felvi pont hu-n hogy nem érem el a 280 pontos jogszabályi minimumot? Egy másik felvis kalkulátor meg mást számolt az szerint több pontom van. Hol itt az igazság? És mit lehet tenni? :- (
Lehet, hogy rosszul írtad be valamelyik adatodat, illetve a jogszabályi minimumba pluszpontoknál csak a nyelvvizsga, emelt érettségi és szakirányú OKJ pluszpontjai számítanak be, ha szociális alapon kaptál plusz pontot, azzal lehetséges, hogy 280 felett van, de nem biztos, hogy a jogszabályi minimumot meghaladja. Az is lehet, hogy nem tudsz az adott szakra azokból a tárgyakból felvételizni, amiből te a másik kalkulátorban számoltad, és a minimumponthatár is pár éve emelkedett 280-ra, tehát elképzelhető, hogy bekerültél fősulira régebben, de most már nem kerülhetnél.
Az biztos, hogy a felvis a legbiztosabb kalkulátor, ami minden szabályt ismer, a többit csak úgy lehet nagy biztonsággal használni, ha egyébként teljesen képben vagy a szabályokkal, mert nem figyelmeztet rá saját magától.
Mindenesetre még akármit meg tudsz ismételni a következő felvételi időszakig az érettségijeid közül, ha még nincs, a diplomához egyébként is kell nyelvvizsga, és ha nem emelteztél felvételi tárgyadból, akkor legalább az egyikből tegyél le egy emeltet, mert szinte biztos, hogy jól fogsz kijönni belőle pontszám tekintetében. :)
Valószínüleg már leírták a jó választ!
De ettől függetlenül nekem már volt bugos a felvi.hu pontszámító rendszere. Egyszer egy éjszaka sehogy sem jött ki jó eredmény, aztán megnéztem reggel is de addigr ajó volt. Pedig biztos ugyanazokat az adatokat írtam be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!