Egy BProf diploma mennyivel ér kevesebbet, mint a BSc?
Figyelt kérdés
A BME VIK szeptemberben indítja a BProf képzését, üzemmérnök-informatikus néven. Eddig mérnökinformatikára akartam menni, de attól tartok hogy túl sok lenne nekem a matek (pl. analízis) és nem menne. Nem emeltezem matekból, de ha ráfekszem meg tudom tanulni. A BProf képzés csak 6 féléves, és kicsit könnyebbnek tűnik, mint a BSc, viszont mesterképzésre se lehet továbbmenni. A kérdésem az, hogy egy munkaadó szemében lehet, hogy kevesebbet ér (még az IT világában is) egy BProf diploma egy BSc-nél? Ha hallottatok erről a képzésről, mit gondoltok róla?2018. jan. 29. 21:17
11/17 A kérdező kommentje:
Én is hallottam, hogy sokan elmentek az üzemmérnökiről.
Utolsó, szerinted miért kéne csökkenteni?
2019. febr. 10. 11:12
12/17 anonim válasza:
Mert nagyon sokan vagyunk, és nincs elég tanár, kolis férőhely.
13/17 A kérdező kommentje:
Hát ja, idén látszik hogy egy kicsit enyhítettek a követelményeken, talán ezért is maradtak még ennyien. De szerintem ez csak idő kérdése... :D
Viszont a koliba most kb. bárki be tudott jutni, 2,3 - 2,4es tanulmányi átlaggal is kerültek be várólistáról.
2019. febr. 12. 20:55
14/17 anonim válasza:
kommunizmusban voltak ilyen "üzemmérnök, "üzemgazdász" elnevezésű szakok, kitalálhattak volna valami értelmesebbet is ennél a posztkomcsi névnél
15/17 A kérdező kommentje:
Erdőmérnök is jó :DD
2019. jún. 13. 22:36
16/17 anonim válasza:
Informatikában alkalmazottként csak az számít mit tudsz valójában és mennyi tapasztalatod van a szakterületeden. Diploma csak akkor jelent különösebb előnyt ha IT vezető szeretnél lenni, oda meg valami gazdasági végzettség inkább hasznosabb. Érettségivel és mondjuk pár Microsoft-os, Redhat-os, Cisco-s vizsgával közel 700-800 ezer nettó forintot kereshetsz pár év tapasztalattal. Egy CCNP, CCIE vizsgát a föld minden pontján tudják mi és mennyit ér.
17/17 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó!
2019. júl. 29. 09:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!