Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemi levelező képzés...

Az egyetemi levelező képzés ugyanolyan, mint a nappali rendszerű? Egy ott szerzett diploma semmivel sem ér kevesebbet, mint a nappalin szerzett?

Figyelt kérdés
2015. nov. 23. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

Levelezőt az csinálja általában aki már a szakmában dolgozik, csak kell neki a papír.

Diplomaként ugyanannyit ér.

2015. nov. 23. 16:09
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Amúgy majdnem ugyanolyan mindkettő. Csak nappalin 5 nap alatt adják le az anyagot, levelezőn meg 2 nap van rá.

Sietnek nagyon, és hamar meglehet szívni ha nem fog jól az agyad, semmi alapod nincs, stb.

2015. nov. 23. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én tanultam nappalin és levelezőn is, és sokkal könnyebb volt a levelező, úgy is hogy utóbbi mellett dolgoztam. Hogy a munkáltatók hogyan értékelik, azt nem tudom.
2015. nov. 23. 16:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

# 3

De gondolom nem is ugyanarra a szakra jártál. Úgy meg nehéz megítélni, hogy könnyebb-e. :D

Én is elvégeztem egy nappalit, most meg estire járok (az egy fokkal "több", mint a levelező, de így is viszonylag keveset járunk be). Én is könnyebbnek tartom, de mást is tanulok, mint korábban.

Abból a szempontból mindenképp "könnyebb" egy részidős képzés, hogy az egyetem nem akar téged felfalni. Mivel nappalin konkrétan úgy állnak hozzád, mintha felesküdtél volna az egyetemre, hogy minden mást alárendelsz. Estin meg levelezőn tisztában vannak vele, hogy te nem tudsz ezzel foglalkozni 0-24-ben. De persze az anyagot meg kell tanulni.

2015. nov. 23. 16:33
 5/6 anonim ***** válasza:
4. Ez így van, nappalin szorgalmi időszakban is úgy éreztem már-már magam, mint vizsgaidőszakban. Én inkább átmentem ugyanarra a szakra, viszont egy másik, kevésbé neves helyre levelezőre, azért annak ellenére, hogy azért vizsgaidőszak húzós volt, mégis a szorgaliidőszak lazább volt.
jún. 8. 16:12
 6/6 SZTANN ***** válasza:
100%
A végén a diploma ugyanolyan feltételekhez van kötve, a papír is ugyanolyan. A munkáltatók később viszont nem azt nézik, hogyan végeztél, hanem azt, MIT TUDSZ. Egy komoly munkáltatónál a beugró interjú (nem is egy, hanem sorozat) többet követel, mint a diploma, nekik csak az számít.
jún. 9. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!