Ha egyetemen levelezőre jelentkezem, ugyanolyan "értékű" diákigazolványt kapok, mint egy nappalis? És ezzel lehet diákmunkát is vállalni?
Tanulóbérletre nem vagy jogosult levelezős diákkal még az iskola és a lakóhely viszonylatában sem.
Sajnos ez a helyzet, pedig a diákbérlet lenne a legjobb, az 90%-os kedvezményt ad, szemben a jeggyel, ami csak 50%-os, plusz lehet mindig kiváltani...
Én valahol azt olvastam,hogy lehet olyan diákközvetítő cég is,aki levelezőssel is ad diákmunkát.Tehát,hogy "általában" nappalisokat közvetítenek.De ez nem kizárólagos.
Én épp ez után kutatok most.Hátha találok egy ilyen diálszövetkezetet...
"Az iskolaszövetkezet és tagja közötti munkaviszony különös szabályai
223. § (1) Az iskolaszövetkezet (munkáltató) és a nappali tagozatos tanuló, hallgató tagja (munkavállaló) között harmadik személy (a szolgáltatás fogadója) részére nyújtott szolgáltatás teljesítése érdekében munkaviszony határozott időre létesíthető."
"Az iskolaszövetkezet tagjai nappali tagozatos tanulók vagy hallgatók lehetnek, mert az ő szövetkezeti tagsági jogviszonyuk nem keletkeztet társadalombiztosítási jogviszonyt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!