Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki, aki a Szegedi Tudomány...

Valaki, aki a Szegedi Tudományegyetem tanul?

Figyelt kérdés

Valaki aki ott tanul és van már tapasztalata az egyetemi élettel. Lehetséges az, hogy ugyan azon a karon két szakirány közül az egyikből átmenjek a másikba egy félév elteltével?

És úgy általánosan is örülnék pár infonak a suliról. Milyen ott a diákelet, jók-e a tanárok, a lakhatási lehetőségek milyenek...?

2018. jan. 21. 15:15
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Két szak közötti átjárhatóság nagyon szakfüggő. Abszolút nincs rá garancia (általában újrafelvételivel lehet ezt megtenni).

Szeged nagyon tipikus egyetemi város. Ennek van előnye és hátránya is. Meg van az egyetemi életérzés az átlag hétköznapokba is, elég nagy a város ahhoz, hogy lehessen mindenféle helyen szórakozni, de nem túl nagy, hogy ez már "kártékony" legyen. Itt minden hallgató SZTE-s, így azért meg van a szimpátia és az összhang az emberek között, könnyű ismerkedni.

Ennek hátránya, hogy pl. nyáron eléggé csendes a város (hiszen általában mindenki hazamegy).

A tanárok ugyancsak szakfüggő. Mindenhol van pár nem normális, mindenhol van normális stb.

Lakhatási lehetőség szerintem kimondottan jó (egy Budapesthez képest). Könnyebb kolit kapni, de ha nem is jönne össze, akkor az albérletárak is jóval olcsóbbak, mint Pesten (konkrétan egy pesti szoba árából garzon lakást is lehet bérelni itt).

Közlekedés városon belül elég jó, plusz államin szociális alapon lehet igényelni féléves diákbérletet (pályázók 90%-a kap). Így még arra se kell költeni.

Tömören ennyi:D

2018. jan. 21. 15:23
 2/2 anonim ***** válasza:
Átjelentkezésről a TO-n érdeklődj az adott Karnál. Én átmentem gm-ről psz-re, kellett hozzá 60 kredit vagy két lezárt félév.
2018. jan. 21. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!