Környezetmérnöki diploma után mennyire lenne nehéz egy gépészmérnöki?
Én az Óbudain végeztem a környezetmérnökit. Abban a suliban az a szak nem egyetemi szint, hanem dedó.
Na ahhoz képest nagyon nehéz lenne a Bánki.
Szóval melyik suli? ;)
Szerintem alapvetően a gépész végzettséged számítana a fizetési besorolásodnál, mivel a környezetmérnök nem igazán egy jól fizetett szak. Nagyon nem.
Szóval én mindenképpen belevágnék a helyedben. Ha matekkal meg esetleg még 1-2 gazdasági vagy hasonló elfogadható tárgyal nem kell foglalkoznod akkor több időd lesz a kifejezetten szakmai tárgyakra szóval hozható a dolog.
Én az vagyok és azt kell mondanom, hogy a reál tantárgyakat már nem kell megcsinálnod, de még így is lesz 1-2 olyan ami nektek nem volt, több gépelemek, mechanika, elektró. 1 félévvel előbb el tudnád végezni szerintem a képzést.
Én fordítva gondolkodtam, hogy környezetmérnökire mennék a PTE-n, mert azt tudnám ezzel kombózni. De a tanáraim lebeszéltek róla, mert azt a tudást elvileg hozzá lehet tanulni, ezért villamosmérnökit jelöltem amit nem kezdtem el(nehezebb, mint a gépész).
Egy biztos, jobb esélyeid lesznek, mint a környezetmérnökivel, de az épületgépészből nincs annyi hely, mint a többi specializációsokkal. Leginkább Budapesten találsz ezzel munkát, bár nem tudom a lehetőségeket Debrecen fele.
Különben újra elgondolkodtam környezetin, mert láttam új mintatanterv van Pécsett és van megújuló energiás szakirány, úgy gondolom ezzel lehet a legtöbbet kihozni, szerintem, illetve a szakos tárgyak 40%-t letudni, mert mindet vettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!