BME biomérnök szinte nulla kémiával?
Na jó, azért ezt így nem mondanám, de nem fogok sem kémiából, sem fizikából érettségizni. Bár mindkét tárgyat szerettem, nem úgy alakult a fakt választás, ahogy akartam...
Teljesíthető fizika és kémia nélkül is?
Illetve mennyire más ez a fajta kémia és fizika, mint a gimis?
Köszi!
Persze, teljesíthető, az alapoktól tanítanak mindent, de mindenféle előismeret nagyon nagy előny lehet. Neked így keményebben kell majd tanulnod, mint azoknak, akik több tudással érkeznek. Van felzárkóztató fizika és kémia tárgy amúgy, eldöntheted, felveszed-e őket. Szerintem 1. félév messze a legkönnyebb, vagyis lesz időd bepótolni (megjegyzem, elvileg most még több időd van, az, hogy más faktot választottál, nem tiltja meg, hogy gyakorolj).
Miben más, mint a gimis?
Sokkal részletesebben, bővebben, precízebben tanulod a dolgokat, mindezt rövidebb idő alatt. Nekem ami más volt, hogy van sok-sok labor, ahol valójában is megméred, amit tanulsz, pl kapsz ismeretlen anyagot és meg kell mondanod reakciói alapján, hogy mi az, vagy ki kell mérned a hőátadási tényezőt egy ellenáramú hőcserélőben, leszimulálod reaktorok viselkedését stb. persze mindez abszolút nem móka, majd meglátod :D
Az,hogy nincsen érettségid ezekből senkit nem érdekel.
DE rengeteg kémiás tárgyad lesz, valóban a vegyészmérnökökhöz hasonlóan sok lesz.
Csak akkor menj biomérnökire, ha érdekel a fizika és a kémia is,csak most éppen nem tanulod. De érdekel, szereted.
Meg lehet nézni a zinterneten az órahálót, meg tudod nézni milyen tárgyaid lesznek.
Rengeteg reál tárgyra számíts, amiben a fizika és a kémia, valamint a matematika kulcsfontosságú.
Biológiás tárgyak is vannak bőven, de nem azokon szokott elvérezni a társaság általában.
Első félévben hasonlóak ezek a gimis tárgyakhoz, utána nehezednek és nagy anyagmennyiség lesz.
Annyi könnyítés lehet, hogy összefüggnek a tárgyak, ahogy haladsz előre a tanmenetben egyre pengébb leszel és jobban összeállnak majd a dolgok. Hasznát veszed majd bizonyos tárgyaknál más , már teljesített tárgyak anyagát.
Vannak átfedések is, én nem is tudnám szétválasztani már a fizikát-bioszt-kémiát-matekot egymástól, úgy mint gimiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!