SZTE Élelmiszer mérnöki szakáról BME Biomérnöki karára szinte nulla az átvételi lehetőség?
ne haragudj, de azért nem 1-2 tantárgy a különbség, nem hiszem, hogy átvennének. de egy próbát természetesen megér, hátha szerencséd lesz. :)
és miért nem lenne jó simán a szegedi biomérnök szak? vagy miért gondolod az élelmiszeresnél jobb választásnak?
SZTE biomérnök 1. félév: Fizika mérnököknek I. , Informatikai alapismeretek, Matematika 1. , Kémia alapjai, Biológia alapjai, EU alapismeretek. + gyakorlatok egyes tantárgyakból
BME biomérnök 1. félév: A környezetvédelem alapjai, Általános kémia, Biztonságtechnika és munkavédelem, Matematika A1a - Analízis, Sejtbiológia, Számítástechnika + gyakorlatok.
SZTE élelmiszer mérnöki: Alkalmazott informatika, Általános és szervetlen kémia, Biológia, Fizika 1., Gépészeti alapismeretek, Közgazdaságtani alapismeretek, Matematika 1., Munkavédelem + gyakorlatok.
Jó, 1-2 kicsit költői túlzás volt persze :) BME "veszett ügy" úgy mond, de egy próbát megér még ha biztos is, hogy mi lesz a vége. Azért néztem azt mert biomérnöki msc-vel ér többet és BME-n abból nagyobb a választás. SZTE-n belül is megpróbálok átjelentkezni - de a kar váltás ott is intézmény váltásnak minősül, de a pontszámom meglett volna hozzá.
Azért gondolom személy szerint jobbnak, mert több felé is ellehet vele jelentkezni (gyógyszertől kezdve biotechnológia, környezetvédelem, még élelmiszer is - msc-től függ főleg ugye) és 21. században szerintem gyorsan fejlődő tudomány ág és személy szerint pl. a biotechnológia jobban vonz, mint az élelmiszergyártás - valamint ez már csak mellékes (ez a jelenlegi helyzet, lehet 5 év múlva más lesz) biomérnök állás többet találtam interneten, mint élelmiszermérnököt, még ha az SZTE ennek a szakának jó a híre, nem mindenki talál munkát - nálunk végeznek évente mondjuk kb. 60-80-an és ott van még NYE, SZIE és Debrecenben is van ha jól tudom. Igaz biomérnök képzés is van 2 BP-n (SZIE-n is van de inkább az SZTE mint a SZIE), Pannon Egyetemen, Debrecenben és Szegeden - de akik elvégzik a Bsc-t statisztika is mutatja, hogy 85 % tovább tanul mesteren vagy több.
én az átfedést nem csak az első félév szempontjából néztem, ott nyilván hasonló matek-fizika-kémia-biológia-infó alapok mennek. csak én már lassan végzős révén az összes tárgyat néztem, de ez a saját hibám volt :D
amúgy én biomérnöknek tanulok, és érdekelt, hogy egy élelmiszeres miért gondolja jobbnak ezt a szakot.
ha alapképzésre nem is sikerül a bme, a mesterképzést megpróbálhatod már ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!