Így mit csináljak?
1. Anyádék nem kötelesek finanszírozni az egyetemi tanulmányaidat (pláne, ha be sem tudsz jutni önerőből államira)
2. Még csak most kezdted a gimit, még van 4 éved, honnan tudod már most, hogy nem fognak felvenni, vagy ha felvesznek, nem kapsz ösztöndíjat?
3. Az ösztöndíj nem szokott annyi lenni, hogy abból ki lehessen jönni - más kérdés, hogy vannak szociális támogatások (és a legtöbb szak mellett el lehet menni diákmunkázni is)
3. Ha minden kötél szakad, ott a diákhitel.
Azért elég pofátlanságnak tűnik így leírva, hogy "csak az a baj hogy anyukámék még semmit nem kezdtek el gyűjteni"!
Én se gyűjtöttem, nincs miből... Az én lányom most fog menni egyetemre.
1. Aki nem jut be állami finanszírozottra, annak nem kell erőltetni az egyetemet. Az végezze el levelezőn munka mellett, és keresse meg a rávalót.
2. A kollégiumot (vagy albérleti szobát rezsivel) fizetni fogjuk neki, ahogy a hazajárás költségeit is.
3. Már most diákmunkázik, azt folytatja, max kevesebb óraszámban, a ruháit, illatszerek az fedezi.
4. Kaja... Valamennyire besegítünk, de elvileg a fizetéséből marad rá, illetve remélhetőleg kap ösztöndíjat is...
Úgyhogy több éves gyűjtögetés nélkül is megoldható a továbbtanulás.
Tanulj!
És NE oszd be a szüleid pénzét! (Szerintem amúgy elvárható, hogy ha tudja, a szülő eltartsa a gyerekét az első diplomáig, de
- ha nem telik rá, akkor el kell fogadni, hogy nincs
- nem várnám el, hogy a szüleim évekig azért kuporgassanak, hogy aztán alám lehessen tolni mindent!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!