Milyen egyetemi szakot tanácsoltok?
Figyelt kérdés
Egy hét múlva le kell adnom az egyetemi jelentkezést, de a világon semmi ötletem sincs, mit írjak be.
Amit tudok, hogy biztosan nem reál szakirányt szeretnék, mert inkább humán beállítottságú vagyok. Leginkább a magyart és az angolt érzem magamhoz közel állónak.
Amilyen szakot néztem ilyen irányban, arra mindre azt mondták, hogy büfészak. (A Kommunikáció- és médiatudományt, a Szociológiát és az Anglisztikát néztem.)
Többen próbáltak a tanári pálya felől meggyőzni, de van tanár a családban, és az általa látottak alapján egyáltalán nem vonz a hivatás.
Fontos lenne, hogy ne legyen a szakon még minimális matematika sem, mert örülök, ha az érettségin a kettest össze tudom majd hozni.
Ez alapján tudnátok valamit ajánlani?
tegnap 22:15
1/4 anonim válasza:
szerintem ne hallgass azokra akik azt mondják hogy büfészak valami csak azért, mert esetleg népszerű/rövid, akár egy alapképzés. menjenek azok el mittomén jogásznak vagy valaminek. te csináld azt ami neked tetszik, csak akkor fogod tudni élvezni.
2/4 anonim válasza:
Jogász. Gyakorlatilag az egyetlen képzés a "humán" irányban, amivel érdemi esélyed van normális egzisztenciát kialakítani, nem pedig hátralévő életedben egy szenvedős cigányéletet folytatni. Nem mondom, hogy máshogy nem jöhet össze, csak nagyon-nagyon rosszak lesznek az esélyeid.
3/4 anonim válasza:
oda jelentkezz, ahova Te szeretnél, ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak a szakról. legyen a szemükbe büfészak, de az a fontos, hogy Neked tetsszen, és legyen motivációd rá, hogy abba dolgozz.
4/4 anonim válasza:
Én azt nem értem, egyáltalán miért szeretnél egyetemre menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!