Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miből lehet megélni? Mit...

Miből lehet megélni? Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Amiben jó vagyok, szeretem:

-tervezés, szervezés, rendszerezés

-témában elmélyedni

-reál beállítottság, főleg matek, biosz

-összefüggéseken gondolkodni

-aprólékos munka

Amiben rossz vagyok, nem szeretem:

-emberekkel foglalkozni

-társadalomtudományok

-fizikai, terepi munka

Eddig a növénykutató biológuson gondolkodtam, de rájöttem, hogy abból nem lehet jól megélni. Inkább dolgoznék valamit, ami stabil jövedelmet jelent, és így a szabadidőmben azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek.

Hiába bújom a felvit, nem jutok előrébb.

Segítenétek olyan egyetemi szakot, munkát ajánlani, ami a fentiek alapján rám illik?

2021. jan. 24. 19:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg a vegyészmérnökre nézz rá. Ha szereted a matek, bioszt a kémiával sem lennének szerintem gondjaid.
2021. jan. 24. 20:54
 2/6 A kérdező kommentje:
A kémiát sajnos annyira nem szeretem.
2021. jan. 24. 22:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a múltkor találtam egy, tesztet felvin ahol kérdezte miben vagyok jó mennyire, és a többi, aztán vagy 20 foglalkozást kidobott és a hozzájuk tartozó szakokat.
2021. jan. 24. 22:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

építészmérnök? itt a biosz nem jön képbe, de a többi passzol

igazából én a reálos, tervezős, precíz tulajdonságaidnak szuper hasznát látnám egy mérnöki pályán, nézz körül esetleg az ilyen szakok között

biosz miatt alapból a gyógyszerész kart ajánlottam volna, de írtad hogy a kémia tabu és nehéz olyan területet mondani, ahol csak biosz van kémia meg nem kell.

2021. jan. 25. 08:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Kitöltöttem a felvi tesztet, meg regisztráltam a Nemzeti Pályaorientációs Portálra. Már zsong a fejem a sok foglalkozás leírástól.

Még azzal kiegészíteném, hogy az alaposságom miatt elég lassú vagyok, és nem bírom a stresszt, konfliktust.

A gazdaságtudományok között is elkezdtem nézelődni. Meglepően szerteágazó. Ötletek?

2021. jan. 25. 22:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Biológus szerintem jó, csak ne növénykutató. Családban van biológus és jól keres vele. Olyan szakma amivel rengeteg helyen el tudsz helyezkedni vele. Pl vérellátó, gyógyszergyártó cégek, laborok, kisebb nagyobb cégek. Esetleg rá valami msc-t munka mellett el lehet végezni.
2021. jan. 26. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!