Miből lehet megélni? Mit tanácsoltok?
Amiben jó vagyok, szeretem:
-tervezés, szervezés, rendszerezés
-témában elmélyedni
-reál beállítottság, főleg matek, biosz
-összefüggéseken gondolkodni
-aprólékos munka
Amiben rossz vagyok, nem szeretem:
-emberekkel foglalkozni
-társadalomtudományok
-fizikai, terepi munka
Eddig a növénykutató biológuson gondolkodtam, de rájöttem, hogy abból nem lehet jól megélni. Inkább dolgoznék valamit, ami stabil jövedelmet jelent, és így a szabadidőmben azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek.
Hiába bújom a felvit, nem jutok előrébb.
Segítenétek olyan egyetemi szakot, munkát ajánlani, ami a fentiek alapján rám illik?
építészmérnök? itt a biosz nem jön képbe, de a többi passzol
igazából én a reálos, tervezős, precíz tulajdonságaidnak szuper hasznát látnám egy mérnöki pályán, nézz körül esetleg az ilyen szakok között
biosz miatt alapból a gyógyszerész kart ajánlottam volna, de írtad hogy a kémia tabu és nehéz olyan területet mondani, ahol csak biosz van kémia meg nem kell.
Kitöltöttem a felvi tesztet, meg regisztráltam a Nemzeti Pályaorientációs Portálra. Már zsong a fejem a sok foglalkozás leírástól.
Még azzal kiegészíteném, hogy az alaposságom miatt elég lassú vagyok, és nem bírom a stresszt, konfliktust.
A gazdaságtudományok között is elkezdtem nézelődni. Meglepően szerteágazó. Ötletek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!