Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogászra, vagy Jogira szeretné...

Jogászra, vagy Jogira szeretnék menni, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Eldöntöttem hogy jogásznak szeretnék tanulni, vagy jogi asszisztens, esetleg Igazságügyi Igazgatás, de a Jogi és a Jogász sokkal jobban érdekel, igazából nagyon szeretem a törit, egyszer olyan 6.-ik környékén hármas voltam belőle, utána 4-5 átlagot váltogattam az évek során, magolom a törit, sokkal könnyebben belemászik a fejembe mint egy matek, ott ülök órán és figyelek a törire, akkor általában úgy mentem be a következő törire hogy mindent tudtam, olyan kérdéseket is feltett történelemből amit pár éve tanultunk, és nekem előjött, a magyar is nagyon megy, az irodalmat is szeretem de néha túl száraz.

Szóval kötelező középfokú nyelvvizsga a jogásznak? Utánanéztem mindennek, de most nem értem ezt, belecsavarodtam, rossz vagyok angolból, rossz tanárokat kaptam ki, ezért gondolkodom rajta hogy nekiállok latint tanulni, az olasz se megy nagyon nem azt mondom, az én hibám is, de az iskolám egy rakás sz@r.

Szerintetek lenne esélyem? Kérlek segítsetek, anyám azt mondta semmi esélyem, de nem tudok belenyugodni, megszeretném neki mutatni hogy igen is tudok. Olyan közepes tanuló vagyok.

2021. jan. 3. 20:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Diplomához kell a nyelvvizsga. Hányadikas vagy most?
2021. jan. 3. 21:11
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A diploma kiadásához jelenleg kötelező. Az egyetemre nehéz a bejutás, magas a ponthatár, legalább 1 felvételi tárgyból emelt szintű érettségi kell, és a nyelvvizsgáért is jár külön pont.
2021. jan. 3. 21:13
 3/14 A kérdező kommentje:

#1 kommentelő

Most jelenleg 10.-es vagyok.

#2 kommentelő

Értem, nem szeretném feladni sem, mert nagyon akarom, elhatározotan, és valahogy, valamilyen nyelvből, akár latin, olasz de lehet megpróbálom újra megtanulni az angolt. Csak nem tudom hogy hol kezdjem. :/ Senki sem segít, nem angolos család.

2021. jan. 4. 00:25
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen próbálj meg nyelvet tanulni, az fontos, és kell is a diplomához.

Ha a töri és a magyar jól megy az jó jel. Matek nyilván nem nagyon kell egy jogásznak, de jó eredmények kellenek, hogy bekerülj az állami képzésre. Vagy marad a fizetős.

2021. jan. 4. 18:49
 5/14 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen. Úgy tudom a legjobban a 11-12. év számít, hogy az adott években elért teljesítmény (nyílván ezt is nézik), és a másik opció meg a pont-duplázás, nem tudom melyik a jobb opció, igaz a gép dönti el. Rendben megpróbálom. Köszönöm szépen!
2021. jan. 4. 19:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Neked, ha nem olyan jó az átlagod akkor lehet a duplázás jobb döntés. Csinálsz egy jó töri emeltet plusz valamit még és meg lehet az állami rosszabb 11-12-es átlaggal is. Ha nem az ELTE vagy a Pázmány a cél akkor teljesen reális bejutni az államira. (Utóbbi kettőnél kiemelten magas a határ, a két emelt gyakorlatilag kötelező, ebből az egyik tipikus nyelvi érettségi szokott lenni.) Egyébként szerintem ha nagyon vonz téged ez a pálya akkor akár megérheti kifizetni az önköltséget is, hiszen jó esetben ez később megtérül majd, és azzal tudsz foglalkozni amit téged igazán érdekel. (Persze ha nem vagy biztos a dologban inkább te fizesd ki/vegyél fel diákhitelt feleslegesen)
2021. jan. 5. 22:37
 7/14 A kérdező kommentje:

Kedves Kommentelő!

Nem, dehogy is, a PTE-re szeretnék bejutni, és ha lehetséges megpróbálok egy emelt törit, és mellé vagy egy emelt magyart, vagy egy középfokú angolt ha addigra menni fog. Igen, a pont-duplázás jobban jönne.

2021. jan. 6. 00:19
 8/14 anonim ***** válasza:
Megnéztem most, tavaly 414 volt az állami határa Pécsen. Egy emeltet mindenképpen tegyél, szerintem törit, és ha nem lesz olyan rossz, plusz lesz egy erősebb középfokú magyarod/angolod simán megvan :) Ha ezt neccesnek érzed lehet hogy érdemes a 2 emelt és akkor plusz 100 pontod lesz, és nem gáz ha veszítesz az érettségin több pontot.
2021. jan. 9. 12:54
 9/14 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen, magyaron és angolon gondokozok, csak nem tudom melyikkel járnék jobban, de ha emeltet akkor csak magyarból. Köszönöm a tanácsot!
2021. jan. 9. 14:41
 10/14 anonim ***** válasza:
Olvasom ezeket a kérdéseket, és csupa közepes tanuló akar jogra bejutni. Anno a legjobbak is vért izzadtak (amíg külön felvételi vizsga volt). Sic transit gloria mundi.
2021. jan. 11. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!